Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Nincs szennyezett zöldség Magyarországon

Szerző: Korsós Éva, – 2011-05-31 14:22:07

Magyarországon jelenleg nincs szennyezett spanyol zöldség, minden eddigi vizsgálat negatív volt - mondta Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára Debrecenben.

Jelenleg 154 minta van a laboratóriumokban, amelyek felét már megvizsgálták, s valamennyi eredmény negatív - tette hozzá az európai uniós agrárminiszterek informális tanácskozását követő rendkívüli tájékozatóján. Kardeván Endre szerint rendkívül fontos a fogyasztók bizalmának visszanyerése, s annak tudatosítása, hogy a Magyarországon termesztett uborka nyugodtan fogyasztható.


Közben már Svédországban is van halálos áldozata az EHEC-baktérium okozta Németországan kitört hasmenéses járványnak. A svéd kórház ma közölte, hogy május 29-én vették fel az ötvenes éveiben járó pácienst, aki előzőleg Németországan járt. A borasi kórház illetékesei szerint a nő halálát az EHEC-baktérium okozta.


A járványnak eddig csak Németországban volt halálos áldozata, a német média szerint eddig 14-en haltak meg, és sok százan betegedtek meg a Spanyolországból importált uborka fogyasztását követően, bár a fertőzés pontos forrása még nem ismert.

(klubradio)


A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó