Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Neten nem tehető közzé adóslista

Szerző: Korsós Éva, – 2012-02-22 07:39:28

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke szerint csak a helyben szokásos módokon lehet közzétenni a listát.


Interneten nem lehet közzétenni a helyi adósok listáját, azt csak a helyben szokásos módon, például a polgármesteri hivatal hirdetőtábláján hozhatják nyilvánosságra - véli a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke.

Péterfalvi Attila közleményben szólította fel az önkormányzati adóhatóságokat, hogy az adóval tartozó magánszemélyek személyes adatait távolítsák el honlapjukról, és a jövőben is tartózkodjanak az internetes közzétételtől.

A hatóság elnöke arra is felhívta a jegyzők figyelmét, a "szerencsés megoldásnak" azt tartaná, ha a közzétételt megelőzően megfelelő türelmi időt biztosítanának az állampolgároknak arra, hogy tartozásukat - annak esetleges átütemezését is lehetővé téve - rendezhessék.

Legutóbb Miskolcon állították pellengérre az adósokat. Az önkormányzat feltette a borsodi megyeszélhely honlapjára a helyi adóval tartozók listáját. Egy városlakó már ezer forintos tartozással is bekerül az összesítésbe.

(hir24)

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó