Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Népszava: 103 millióba került a köztévé új arculata

Szerző: Bneu Edina, – 2012-08-09 15:37:19

Több mint százmillió forintba került a közmédiának az új logók használata - írja a Népszava csütörtöki száma, emlékeztetve arra, hogy korábban ennél sokkal szerényebb összegről szóltak a hírek.


103 millió 684 ezer 60 forintba került a közmédia arculati megújulása - írja a Népszava a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (Alap) kommunikációs igazgatóságától kapott válaszra hivatkozva. A lap emlékeztet arra, hogy új logókkal az olimpia megnyitójának napján jelentkezett először a közmédia, azóta az ország különböző területein kampányolnak is velük.

A kommunikációs osztály részletezése szerint a több, mint 103 millió forint tartalmazza az arculati elemek tervezésének, előállítási költségeit, a különféle díszlet-, és egyéb elemek megalkotását, a szobrok építésének és mozgatásának díját, 26 forgatási nap teljes költségét, az ebben szereplő 31 ezer 500 kilométernyi, Magyarországon megtett utat, 90 szereplő és statiszta díját, az egyenként 800 kg súlyú, 5 méteres arculati "land art" elemek megépítését, a további 2 méteres "land art" elemek elkészítését, a forgatási helyszínek bérlési és helyreállítási költségeit, az arculatot bemutató rendezvény és a logókat bemutató roadshow eddig rögzített teljes költségvetését, valamint azokat az eljárási díjakat, amelyek az arculati elemek védjegyeztetését ellentételezik.

A Népszava felidézi, hogy Vida Zoltán, a tervezőgárda vezetője korábban még arról beszélt, hogy az új rendszerrel kapcsolatos költségek - a "land art" elemek kialakításától kezdve, azok csaknem 32 ezer kilométernyi szállításán át, egészen a festékek megvásárlásáig - 30 millió forintra becsülhetőek. A Médiapiacnak azt mondta korábban az MTVA vezetője, hogy "Vida Zoltán és csapatának munkájáról van szó, így alapvetően az ő bérükön és ennek járulékain kívül más költség az arculati elemek elkészítésével nem volt."

(hvg.hu)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó