Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Neo FM-ügy: a bíróságra vár a Médiatanács

Szerző: Korsós Éva, – 2012-10-25 07:28:40

Újabb 153 millió forintnyi sugárzási díjtartozást halmozott fel a Neo FM-et működtető üzleti vállalkozás tulajdonosa, s ezzel csaknem egymilliárd forintra növelte az állammal szembeni elmaradását – tájékoztatott a Médiatanács.

A testület még június 20-án határozott arról, hogy súlyos és tartós szerződésszegés miatt felmondja a rádió médiaszolgáltatási engedélyét, amely lépés jogszerűségét az elsőfokú bíróság is megerősítette.

A Médiatanács közleményében rámutatott, „a helyzet jogállami keretek közötti megoldásáért minden rendelkezésére álló törvényes lehetőséget kimerített”.

A helyzet kulcsa a tanács szerint a bíróság kezében van, hiszen „csak a végrehajtás felfüggesztésének elutasítása tekintetében hozott másodfokú bírósági döntés akadályozhatja meg, hogy a Neo FM törvénytelen módon tovább növelje tartozását”.

A Médiatanács arra is felhívta a figyelmet, hogy a „folytatólagos szerződésszegő magatartás” a média­piac egyensúlyát is veszélyezteti, hiszen „rendkívül rossz precedenst teremt az, hogy egy notóriusan nem fizető rádió továbbra is sugározhat”.

(echotv)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Remekeltek kéziseink


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó