Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Zene, koncert, klip

Nemzetközi siker kapujában a Compact Disco?

Szerző: Gábor János, – 2012-12-10 09:12:37

Az idei Eurovíziós Dalfesztiválon a Compact Disco ugyan bejutott a döntőbe, de ott csak a csalódást jelentő 24. helyet szerezte meg. Szakmai szemmel nézve minimum az első tízben kellett volna végeznie. A magyar zenészeknek azonban a rendezvény szavazásos rendszere miatt nincs sok esélye a jó szereplésre.

Lotfi Behnam, Pál Gábor, Walkó Csaba (képünkön) és Sándor Attila – elmondásuk szerint – azért nevezett be, mert szeretnének Európa felé nyitni. A napokban került forgalomba első nemzetközi stúdiólemezük. A dalfesztivál a világ egyik legnézettebb koncertműsora, ennek ellenére korántsem a szélesebb körű ismertté válás fóruma. De bízzunk abban, hogy a zenei élet (olykor) igazságos, s amit valahol elvesz, azt máshol visszaadja – a zenekarnak az eurovíziós sikertelenségét az európai szárnypróbálgatása során kompenzálja…



A Compact Disco nemzetközi CD-je az eddigi két stúdióalbumának szerzeményeiből állt össze, a második nagylemez dalai vannak túlsúlyban rajta. A zenészek megújult hangzással célozzák meg Európát, az újrakeverést Szakos Krisztián végezte. A Magyarországon kívül egyelőre csak Németországban és Lengyelországban kapható CD-n természetesen hallható az eurovíziós dal, a slágerré vált Sound of Our Hearts és a Leave It Up to Me című szerzemény új, jelenleg hódító, MC Columbóval készült változata is. „Az elsődleges cél az, hogy minél több helyen játsszák a rádiók a dalainkat” – mondta Walkó Csaba énekes.


A 2008-ban alakult Compact Discóhoz 2010 őszén csatlakozott a koncerteken már korábban is zenélő Sándor Attila basszusgitáros, aki idén októberben távozott, így a formáció ismét az eredeti felállásban, trióként működik. (Új Szó)

Puha József - music.hu
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó