Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Nem sérültek a tömeggyilkos emberi jogai

Szerző: Korsós Éva, forrás:origo – 2017-03-01 21:44:50

Norvégia nem sértette meg a 77 ember meggyilkolásáért elítélt Anders Breivik emberi jogait – döntött a fellebbviteli bíróság, ellentmondva a korábbi ítéletnek, amely szerint embertelenség három helyiségből álló cellában fogva tartani őt.

Breivik 2011 júliusában bombatámadásban megölt nyolc embert Oslóban, majd egy táborban agyonlőtt 69-et, és azért fordult bírósághoz, mert embertelennek tartja fogva tartásának körülményeit. Első fokon a bíróság neki adott igazat.

A fellebbviteli bíróság azonban úgy ítélte meg, hogy nem tették ki őt kínzásnak, illetve embertelen és megalázó bánásmódnak a börtönben.

A testület szerint jogos, hogy Breivik nem tarthat kapcsolatot a rabtársaival, mert nem tanúsít bűnbánatot, és változatlanul veszélyt jelent. Ráadásul nem kizárható, hogy megtámadnák a rabtársai – idézte a Reuters a bíróság indoklását.

Breivik ügyvédjét meglepte az ítélet, és közölte, hogy fellebbezni fog a legfelsőbb bíróságon. Ha pedig ott sem nekik adnak igazat, akkor még mindig marad lehetőségként az európai emberjogi bíróság.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Hétvégén újra tavasz lesz


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó