Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Nem hosszabbítják meg a Class FM frekvenciaengedélyét

Szerző: Korsós Éva, forrás:hvg – 2016-08-01 13:39:43

A Médiatanács elutasította a kereskedelmi adó üzemeltetőjének a kérelmét, hogy újabb öt évre kapjon lehetőséget a sugárzására, így könnyen lehet, hogy egy időre egyáltalán nem lesz országos kereskedelmi rádióműsor.

A Class FM-et üzemeltető cég, az Advenio a közelmúltban váltott tulajdonost. A kormánnyal összeveszett üzletember, Simicska Lajos üzleti köre már semmi esélyt sem látott arra, hogy a neve alatt tovább működhessen az ország legnépszerűbb rádióadója, ezért Nyerges Zsolt eladta a céget.

A vevő Michael McNutt amerikai üzletember és a Marquard-médiacsoport volt, és nagyon bizakodóan nyilatkoztak a Class FM jövőjéről, ám egyelőre ennek a derűlátásnak nem látszik az alapja. A Médiatanács ma elutasította az Advenio még tavaly nyáron benyújtott kérelmét, mondván, hogy a körülményekre való tekintettel nem lát lehetőséget az eddigi, hétéves engedély meghosszabbítására.

Voltaképpen mulatságos is lett volna, ha az új tulajdonos egyből révbe ér, hiszen a több mint 2,5 millió ember által rendszeresen hallgatott rádióadó celebjei miatt az elmúlt hónapokban már többször is megfeddték az üzemeltetőt. A Médiatanács úgy találta, hogy Sebestyén Balázs, Rákóczi Feri és Vadon Jani Morning Show-jának több adásában olyasmik hangoztak el, amelyek alkalmasak „a tizenhat éven aluliak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására”. Ennek alapján pedig a médiatörvény gyakorlatilag kizárja, hogy megújítsák a frekvenciaengedélyt.

Az Advenio ugyanakkor megtámadhatja a bíróság előtt a Médiatanács döntését. Ez azonban még egyáltalán nem jelenti azt, hogy bárki tudná, megszólal-e a 103,3 frekvencia november 19-én. Addig ugyanis már nem nagyon lesz mód arra, hogy szabályosan le lehessen bonyolítani egy eredményes pályázatot.

Ha pedig valaki előbb-utóbb mégis elnyeri a frekvenciát, és a bíróság mégis jogszerűtlennek ítéli a Médiatanács elutasító döntését, akkor még nehezebb lesz kibogozni, kinek melyik frekvenciára van jogosultsága. Így az is előfordulhat, hogy akkor hosszú hónapokig nem működik idehaza országos kereskedelmi csatorna.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó