Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Nem akar költözni a Zöld Pardon

Szerző: Bneu Edina, – 2011-09-21 08:57:11

Nem akar a Lágymányosi hídhoz költözni a Zöld Pardon. A vezetőség szerint a Zöld Pardon jelenleg a közlekedés és a zaj szempontjából is ideális helyen van és esetleges elköltöztetése több problémát okozna, mint amennyit megoldana.


Azt írták Rétvári Bencének, a XI. kerület kereszténydemokrata képviselőjének, hogy a Zöld Pardon bejárata jelenleg harminc méterre helyezkedik el az éjszaka is közlekedő 4-es 6-os villamos megállójától. Éppen ez az egyik oka annak, hogy a szülők jó szívvel engedik el gyerekeiket a szórakozóhelyre. Ugyanakkor az önkormányzat egyes illetékesei által számukra informálisan javasolt, a Lágymányosi híd budai hídfőjének északi oldalán fekvő terület nagyjából egy kilométerre van ettől a megállótól - tették hozzá.

A Zöld Pardon vezetősége szerint az oda vezető út sem biztonságos, egy vékony járdán lehetne csak közlekedni.

A nyílt levélben kitértek arra is: az önkormányzat utóbbi nyilatkozatai szerint nem a zaj okozza a problémát; ezt támasztják alá a hivatalos zajszintmérési jegyzőkönyvek is. "Ha a zajt most újra problémának látják, annyit mindenképp megjegyeznénk, hogy a Zöld Pardonhoz eső legközelebbi lakóház nagyjából ugyanolyan távolságra van a Zöld Pardon jelenlegi helyétől, mint a javasolni vélt új területhez legközelebb eső házak, a Bogdánfy utcai lakótelep épületei" - írták.

Mint fogalmaztak, "ha a XI. kerületi önkormányzat most is zavaró tényezőként tekint a Zöld Pardonba érkező fiatalokra, akkor a fenti helyszínen ez még hangsúlyosabban jelentkezne. A Zöld Pardon elköltöztetése nem megoldaná, hanem megsokszorozná a problémát."

(MTI)

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó