Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Negyedszer Kalocsán az Úton-útfélen bábverseny

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2017-11-10 12:12:45

A rendőrség és a balesetmegelőzési bizottság csütörtökön negyedszer rendezte meg Kalocsán az „Úton-útfélen” közlekedés-biztonság témájú megyei bábversenyt óvodások és kisiskolások számára.

Az általános iskolai kategóriában a kalocsai intézmények a mezőny második felében végeztek, hatodik lett a Nagyasszonyunk, míg holtversenyben ötödik az Eperföldi és a Nebuló.

A negyedik helyen a soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és AMI végzett, a dobogón pedig a Kunadacs-Ladánybene Általános Iskola és a Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Szakmári Általános Iskolája.

A győztes ebben a korcsoportban a Kecskeméti Református Általános Iskola növendékeiből álló csoport lett, így ők jutottak tovább az országos fordulóba.

Az óvodások között mind a három helyezett az országos versenyben folytathatja a versenyzést, így a soltvadkerti Kőkorszaki Szakik a dobogó alsó fokáról, a kalocsai Pillangó Bábcsoport a második helyről és a kecskeméti Tündérkert Bábcsoport az élről egyaránt ott lesz a mindent eldöntő fordulón.

Különdíjat kapott a főleg pedagógusokból álló zsűritől a Kalocsai Nebuló EGYMI, valamint az óvodások közül a kecskeméti Szabó Benett Imre, aki idősebb társait meghazudtoló módon idézte fel a közlekedési szabályokat a csoportja előadásában.

A verseny küldetéséről a szervezők képviseletében Tóth Zoltánt kérdeztük.

Tóth Zoltán, az Úton-útfélen közlekedés-biztonsági verseny kalocsai, megyei fordulójának egyik főszervezője szólt arról is, hogyan fogadta a főképp pedagógusok alkotta zsűri a gyerekek produkcióit.

Ismertette továbbá, hogyan épül a felmenő rendszerű verseny íve.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó