Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

NE fújja fel a pálinka parfümöt!

Szerző: Gábor János, KORONAcafé – 2016-08-24 11:34:26

Belsőleg ajánlott, még magas vérnyomásra is.

Mi lepődtünk meg a legjobban, amikor a pálinkafőzés mostanában induló időszakában sikerült belekóstolni a pálinka parfümbe. Ön szerint mi ez? Illatszer? Extrém kiszerelésű ital? Sznob marhaság? EGYIK SEM!

Hirdetés

Hirdetés

A legjobb pálinkák és "pálinkalandok" ma kétszemélyes bérletet értek a Pirates Family MC motoros találkozójára, amit többek közt a Tankcsapda neve fémjelez. A tuti gyümölcse és receptje, vagy kedvenc (és legjobban utált) pálinkafőzője mindenkinek megvan, ám ideje volt valami igazán különlegessel is megismerkedni.

Szerencsénkre kedvenc gazstroszakértőnk, Németh József séf ráért behozni a stúdióba a pálinka parfümöt, mellé pedig némi ropogósan eltett körtebefőttet. Miért így párosította? Nos, a pálinka ebben a kiszerelésben - ezt nem nehéz kitalálni - nyilván nem illatszerként használandó, de egy kis szándékosan elbarmolt illusztrációt megért:

Valójában sokkal inkább van szó ételízesítőről, mint italról. A Venesz-díjas mesterszakács nem csak desszertekhez ajánlja a pálinkát és gyümölcsökhöz a belőle készült parfümöt, hanem húsokhoz, köretekhez is, hiszen óvatos befújásával egészen különleges ízélmény érhető el. Nem mintha nem érné meg közvetlenül a szájba permetezve megkóstolni. ;) Jó hír, hogy ezzel a módszerrel elég hamar elillan az alkoholtartalom, ezért a TISPOL-tól se kell tartani.

KOPP a lejátszóra - ezt érdemes tudni erről az ínyenc "italról":

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó