Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Nagy vitát váltott ki a Madárpark tervezett értékesítése

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2016-07-09 11:50:00

Nagy vita alakult ki a legutóbbi képviselőtestületi ülésen, amikor az egyik napirendi pontból kiderült, hogy az önkormányzat eladná, vagy bérbe adná a Kalocsai Vízimadár Park kisfoktői területét.

Hirdetés 

Hirdetés 

Az állatállományt, ingatlanokat és gépeket is magában foglaló lehetséges megállapodás leírása Szabó Balázs jobbikos képviselő szerint már eldöntöttnek tűnik.

Simon Zoltán és Török Ferenc fideszes városatyák véleménye szerint a parkot lehetne hatékonyabban is irányítani, vagy gondozni, mert akkor nem csökkenne a látogatók száma, sőt, volna olyan sikeres, mint 2014-ig volt.

 

A Kalocsai Vízimadár Park tervezett értékesítése mellett az azt gondozó Kalocsai Vagyonhasznosítási Kft. igazgatója érvelt a testületi ülésen. Loibl László a képviselői reakciókra válaszul arról beszélt, hogy szerinte nincs értelme ilyen látogatószám mellett fenntartani az állatkertet.

A park az intézményvezető szerint legfeljebb akkor lehetne sikeres, vagy legalább nullszaldós, ha sokkal többen érkeznének oda, falusi turizmus címén, mint most. Ehhez további, tízmilliós befektetésekre volna szükség.

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó