Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Zene, koncert, klip

Nagy vihart kavart Bowie próféciája

Szerző: Vörös István, – 2013-05-14 08:27:38

Alig pár órával azután, hogy megjelent a portálon, törölte az oldalról, majd később korhatáros ajánlással visszatette a YouTube David Bowie új klipjét, amelyben a világhírű zenész prófétaként látható Gary Oldman és Marion Cotillard oldalán.

A brit zenész The Next Day című klipje a Vevo nevű hasonló honlapon még látható volt, amikor a YouTube levette. Az új klipben az énekes Krisztust megidézve, prófétaként szerepel, míg Gary Oldman egy papot alakít, aki perzselő táncot lejt Cotillard karakterével, akinek aztán isznak a véréből.



A videoklip ötlete David Bowie-tól származik, a rendező az az olasz Floria Sigismondi volt, aki korábban Leonard Cohennel és Kate Perryvel is dolgozott.

A klipet az Egyesült Államokban a Katolikus Liga, Angliában a Canterbury érsek is erősen kritizálta, utóbbi azt mondta, Bowie-nak aligha lenne bátorsága ahhoz, hogy az iszlám vallás szimbólumainak felhasználásával forgasson egy hasonló videót. Az érsek szerint a zenész tudatában volt, hogy a klip felzaklatja a keresztényeket, nekik azonban felül kell emelkedniük az ilyen támadásokon.

(est.hu/zene)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó