Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Nagy veszélynek teszed ki géped, ha még mindig XP-t használsz

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2017-05-15 12:05:00

Pénteken kezdődött, azóta napi híradók témája, hogy hatalmas kibertámadás folyik az interneten és gombamód szaporodnak a WannaCry nevű zsarolóvírus által fertőzött számítógépek – hazánkban is.

Hirdetés

Hirdetés

Érdemes komolyan venni a védelemről és az operációs rendszerek karbantartásának fontosságáról szóló intelmeket, a fájljaidat elrejtő és azokat állítólag pénzért visszaadó vírus ezek sebezhető pontjait használja a terjedésre.

Gál Csaba, kalocsai számítástechnikai bolt- és szervizvezető rádiónknak elmondta, hogy egyelőre környékbeli áldozatról nincs tudomásuk, a veszély ugyanakkor valós.

Annál is inkább, hiszen rengetegen használnak ma is olyan operációs rendszer, amelyhez évek óta nem gyártanak már biztonsági frissítést.

 

Gál Csaba kalocsai számítástechnikai bolt- és szervizvezető nyomatékosította az operációs rendszer-frissítések elkerülhetetlenségét, ha biztonságba tudnád adataidat.

A gyártó ugyanis a napokban elkészítette a szükséges frissítéseket, ezek letöltése és telepítése ugyanakkor problémás lehet, ha nem legálisan vásárolt Windows fut a gépeden – mondja a szakember.

(Fotó: hvg.hu)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó