Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Nagy sikere volt a kalocsai termékeknek Betlehemben

Szerző: Vörös István, – 2011-11-30 13:16:36

Advent első vasárnapján tartották Betlehemben a 11. Karácsonyi Vásárt, melyen most először Magyarország és Kalocsai is képviseltette magát. A standon dr. Nassar Khamis Betlehem tiszteletbeli konzulja árulta a termékeket családjával, aki korábban az érseki városba járt, hogy összegyűjtse azokat. A vásár teljes bevételét betlehemi nehéz sorsú gyerekek megsegítésére fordítják.

 

A jótékonysági akcióhoz csatlakozott a Kalocsai Fűszerpaprika Zrt., Kovács László fazekasmester, a Dallos Mézeskalács, a Kalocsai Porcelánfestő Manufaktúra, a Panita Bt., a Korona Rádió (mi Dalra Magyar! CD-ket ajánlottunk fel) valamint Kalocsa Város Önkormányzata. E mellett a Karamell-Snack Kft. édességeket jutatott ki Betlehembe, amely különböző gyermekintézményekbe kerül.

A két település közt létrejött testvérvárosi szerződés első évfordulójára a betlehemi karácsonyfára is küldött egy díszt Kalocsa, melyre Kiss István művésztanár rajzolt grafikát, Dallos Edit pedig egy mézeskalács betlehemet készített, melyeket az ünnepeket követően egy kiállításon mutatnak be a Szentföldön lévő Békeközpontban. Czibere Csaba, Palesztina magyar nagykövetének a Kalocsára küldött köszönőlevelét elolvashatják alább:

„Ma Betlehemben nagy sikerrel lezajlott a 11. Karácsonyi (jótékonysági) Vásár, amelyen városuk adományainak köszönhetően első alkalommal működött magyar stand, Dr. Nassar Khamis tiszteletbeli konzul és családja közreműködésével.

A vásáron szerzett benyomásaim alapján elmondhatom, hogy kínálatával, a Kalocsára jellemző különleges termékek színvonalával és a vásárlók érdeklődése alapján is a „Hungary – Kalocsa” stand volt a legszebb és az egyik legeredményesebb elárusító hely. A bevételt a szervező betlehemi „Peace Center” (Békeközpont) a városi nehéz sorsú gyerekek megsegítésére fordítja. 

További adományaikat, a különböző édességeket Dr. Nassar eljuttatja Betlehem különböző gyermekintézményeibe, ahol javarészt hátrányos helyzetű keresztény és muszlim gyermekeknek fog örömteli pillanatokat szerezni egy távoli magyar város polgárainak jó szándéka és segítőkészsége.

A betlehemi karácsonyfára szánt díszt, valamint a mézeskalács betlehemet átadtuk a város képviselőinek, akik azokat az ünnep után a Békeközpont kiállításán egész év során láthatóvá teszik. 

A testvérvárosi szerződéskötés évfordulóján Kalocsa vezetői és polgárai a szolidaritás és az adakozás nemes gesztusával bebizonyították elkötelezettségüket a Betlehemmel való együttműködés elmélyítésére. Mindezzel jelentősen hozzájárultak a magyar-palesztin baráti szálak, hazánk és a Szentföld kapcsolatainak fejlesztéséhez, amelyért szeretném elismerésemet kifejezni. Képviseletünk részéről ehhez a jövőben is minden támogatást felajánlok.”

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó