Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Zene, koncert, klip

MTV EMA-díjas a Compact Disco

Szerző: Vörös István, – 2011-10-19 14:55:04

Az MTV Europe Music Awardsot, kontinensünk legrangosabb könnyűzenei díjainak átadóját november 6-án rendezik Belfastban. Hétfőn éjfélkor a budapesti Corvintetőn tartott nagyszabású bulin kiderült, a Legjobb magyar előadó kategóriában a közönség szavazatai alapján a Compact Disco vitte el a pálmát, a Bin-Jip, a The Carbonfools, a Fish! és a Punnany Massif felett diadalmaskodott.


A magyar EMA-győztesek

Mától már a World Wide Act címért folyik a verseny, abban az egyes országok és vidékek: az európai győztesek mellett négy kategória, Észak-Amerika, Latin-Amerika, Ázsia és a csendes-óceániai térség, valamint Afrika, Közel-Kelet és India legnépszerűbbjei mérettetik meg magukat szintén közönségszavazással.

Magyarország 2007-ben kapcsolódott be a díjkiosztóba. Abban az évben a Legjobb magyar előadó díjat Ákos, 2008-ban a Gonzo, tavalyelőtt és tavaly a The Kolin nyerte el. A regionális győztesek az elmúlt években a Best European Act, vagyis a Legjobb európai előadó díjért szálltak versenybe. Néhány nappal a gála előtt bejelentették, melyik öt előadó, zenekar kapta a legtöbb szavazatot, és a díjkiosztón derült fény arra, kire voksoltak a legtöbben, bezsebelve ezzel a Best European Act díjat. Az ötös mezőnybe eddig egy magyar díjazott sem tudta beverekedni magát, a kis országok nemzetközi viszonylatban ismeretlen indulóinak erre nincs sok esélyük. Az idei győztesnek, a Compact Discónak picivel jobbak a kilátásai, mivel nemzetközi vizeken is egyre ismertebb.

A Lotfi Behnam, Walkó Csaba, Pál Gábor és Sándor Attila alkotta Compact Disco a múltból, javarészt a nyolcvanas évek szintipopjából táplálkozó szerzeményeit angol nyelven készíti.


(Puha József - music.hu)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó