Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Zene, koncert, klip

MTV EMA 2012 díjazottjai: Taylor Swift és Justin Bieber is triplázott

Szerző: Mike Szilvia, – 2012-11-12 14:55:33

A nagymúltú díjátadó ebben az évben Frankfurtban került megrendezésre november 11-én. Az idei show háziasszonya a világ egyik legismertebb modellje, a német Heidi Klum volt.

Az első díjat Lana Del Rey adta át a "Legjobb női előadó" kategória győztesének, Taylor Swift-nek, aki később a Legjobb élő előadásért és a Legjobb Image-ert is kapott elismerést.

A legjobb férfi eladónak járó díjat Justin Bieber vitte haza (így hivatalosan is férfi lett/szerkesztő), és ő zsebelte be a legjobb popelőadónak és a legjobb World Stage előadásért járó szobrot is.


A "Legjobb dalok" között Carly Rae Jepsen "Call Me Maybe" című szerzeménye diadalmaskodott,  ahogy a Legjobb Push-t is, aminek célja, hogy bemutassa a nagyközönségnek a feltörekvő tehetségeket.

A Legjobb Új Előadó díját a One Direction érdemelte ki a szavazatok alapján, ahogy a Legjobb Rajongóik is nekik vannak. A Legjobb Rock idén a Linkin Parkot illette.


A legtöbb jelölést nemzetközi fronton Rihanna és Taylor Swift söpörte be, szám szerint hatot és ötöt.

Minden idők egyik legsikeresebb énekesnője, Whitney Houston is főszerepet kapott az idei MTV EMA gálán. A néhai énekesnő kapta a Global Icon díjat. Röviden megemlékeztek a májusban elhunyt Beastie Boys-os Adam Yauch-ról is.

Az EMA Wordwide Act fordulója is véget ért, ahol Magyarországot a 30Y képviselte. Attól, hogy hazánk egyik legnépszerűbb zenekara ott legyen Frankfurtban, az orosz Dima Bilan fosztotta meg a csapatot – az egyetlen olyan művész, aki már hatodik alkalommal nyeri meg a legjobb orosz előadónak járó EMA-díjat.

A legjobb videónak járó elismerést PSY - a Gangnam Style-ért - kapta.


A No Doubt, a Killers és a Muse ismét bizonyította, hogy bármikor képes feltüzelni a közönségét, mellettük többek között fellépett a FUN., Taylor Swift és a koreai internetsztár, PSY is, aki színpadra vonulás közben még a mozgóvécében ülő David Hasselhoffra (aka.The HOFF) is rányitott.

A 2012-es MTV EMA-t világszerte közel 700 millió tévén nézték.

(zene.hu)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó