Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

Minden harmadik magyar laktózérzékeny?

Szerző: Gábor János, KORONAcafé – 2016-03-03 10:19:20

A fiatal felnőttek vannak bajban, de egyszerű a megoldás

Világszerte a 20-40 évesek 75 százalékának van valamilyen szintű laktóz- és / vagy gluténérzékenysége, bár mint kiderült ez a kettő probléma kéz a kézben jár - vallja a dietetikus. A KORONAcaféban szakértő oldotta meg hogyan kell étkeznie azoknak, akiknek ilyen panaszaik vannak. Megér némi fáradtságot, mert visszafordítható...

hirdetés

hirdetés

A ma reggeli műsorban a laktóz- és gluténérzékenység okozta problémákat igyekeztünk megoldani, mivel a legfrissebb statisztikák is azt mutatják, hogy minden harmadik fiatal felnőtt (kb. 20-40 éves korig) szenved ételérzékenységtől. A nagy számokat az okozza, hogy kisgyermekként túl korán (2 éves koruk előtt) kaptak tehéntejet, vagy tejterméket.

Minden kisgyermek számára ez egy kiritikus kor, mivel a bélbolyhai még nem készültek fel ezeknek a táplálékoknak a befogadására. Ezzel 20-30 évvel ezelőtt nem igazán foglalkoztak az akkori szülők, lévén nem is tudtak a problémáról. Ez okozza a ma kicsúsodó, felnőttkori ételérzékenységeket. Rados Diána dietetikus szerint azonban vannak jó trükkök - orvosi segítséggel és a táplálékok ügyes megválogatásával (ez utóbbiban segít a Magyar Táplálékallergia és Tápláléktolerancia Adatbank is):

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó