Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Netes cápafigyelés helyett gyűrűs gólyalesés

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2014-06-13 13:34:34

A nagyvilágban már hétköznapinak számít, hogy az óceánban cirkáló, megjelölt fehércápa mindennapjait közösségi oldalon követheti. Hasonló kezdeményezés indult két éve Kalocsán is.

Ugyan a Vajas csatornában nem úszkálnak cápák, a város több pontján találkozhat évek óta ugyanarra a villanyoszlopra, tetőre, vagy kéményre visszatérő gólyákkal, amelyek fiókáikkal elrepülnek a nyár végén.

Hogy tanulmányozhatóak és követhetőek legyenek a védett szárnyasok, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szakemberei minden évben road show keretében látják el jelölőgyűrűvel a fiókákat. Ennek akár Ön is a szemtanúja lehetett pénteken Kalocsán, mondta Agócs Péter, a Kiskunsági Nemzeti Park természetvédelmi őre, aki az akció célkitűzéseit is bemutatta.

Íme, a teljes galéria!

Kalocsa mellett Homokmégyen, Öregcsertőn, Kecelen, Hajóson, Miskén és Drágszélen is szemtanúja lehetett az idén nyáron kikelt gólyafiókák megjelölésének. Agócs Péter, a Gólya Road Show-ban térségünkben rendre részt vevő természetvédelmi őr azt is elárulta, hogyan alakult ikonikus madaraink létszáma az elmúlt években.

A szakember kiemelte, hogy az alapvetően tudományos célokkal indult program felejthetetlen élménnyé válhat, ha személyesen követi az eseményeket az adott helyszíneken.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó