Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Zene, koncert, klip

Mi is támogatjuk: Csík & Quimby & Kiscsillag!

Szerző: Gábor János, – 2010-11-02 13:52:19

A Korona FM100 médiapartnerként segíti azt a kezdeményezést, amellyel a fogyatékkal élők életén könnyíthetünk - és cserébe csak jól kell éreznünk magunkat! November 21-én egy este lép színpadra a "Jobb velünk a világ" kezdeményezésére a Csík zenekar, a Kiscsillag, a Quimby és a Nemadomfel együttes.



A legutóbbi sajtótájékoztatóról jelentjük:

Igazi zenei csemegének ígérkezik az idén is megrendezésre kerülő Jobb velünk a világ! jótékonysági koncert, ahol a fogyatékos zenészekből álló Nemadomfel Együttes mellett a hazai zenei élet három nagyágyúja a Quimby, a Kiscsillag és a Csík Zenekar lép színpadra.



A különleges zenei élményeket speciális látvány- és showelemek is kísérik, így idén ismét fellép a Salsa Picante stúdió vegyes csoportja, melyben egészséges és sérült fiatalok táncolnak közösen, továbbá ír- és kerekesszékes tánccsoportok színesítik a programot. Természetesen a korábbiakhoz hasonlóan néhány sztárvendég is felbukkan az este folyamán, így fellép Presser Gábor zenész, illetve pártfogóként Erős Zsolt hegymászó is csatlakozott a támogatók sorához.

Lovasi András, Kiss Tibor, Csík János a kezdeményezésről



„Egy olyan országban, ahol az utolsó húsz év az önösségről és az eredeti tőkefelhalmozásról szólt fontos, hogy mindenki a maga eszközeivel – például, hogy jegyet vesz erre a koncertre, vagy éppen zenél – segítsen azoknak, akik hátránnyal indulnak ebben az össznépi versenyben, amit társadalmi életnek hívnak. Szükségük van nekik is arra, hogy otthon érezhessék magukat ebben a világban."



„Az emberek a hétköznapokban, a munkájukban, örömeik közepette el sem gondolkodnak azon, hogy vannak olyanok is, akik testi vagy éppen szellemi hátránnyal küzdenek, miközben ugyanúgy az örömöt, a napsütést, a szeretetet remélik az élettől. Mi is segíthetünk, hogy az életüket szebbé tegyük, segítsük őket mindennapjaikban, céljaikban, s ha egy koncerttel tudjuk ezt teljesíteni, hát tegyük így. Egy mosoly, egy kézfogás, egy kis kedvesség, egy ölelés, amellyel elismerjük a másik lelki és szellemi erejét, a mindennapok legfontosabb eszköze. Mi a zenénkkel szeretnénk hozzájárulni a sérült emberek boldogabb, emberibb életének megvalósításához.”



„Bizonyos fokig mindannyian sérültek vagyunk, ki így, ki úgy. Sokan külső segítséget várnak életük rendbetételéhez, gondjaik megoldásához. A Jobb velünk a világ! kezdeményezés által megvalósítani kívánt cél egy valóban tiszta, nemes és átlátható ügy, mellyel azonosulni tudunk. A fogyatékos emberek első ránézésre kevesebbnek tűnhetnek egy ép, egészséges embernél, azonban valamiben mégis sokkal jobbak nálunk: felnőtt korukra is lelkesek tudnak maradni, érintetlenek, gyermekiek, önzetlenül szeretetteljesek. Ez példaértékű kell, hogy legyen mindannyiunk számára.”

A jegyvásárlás részleteit keresd a rendezvény honlapján:

jobbvelunkavilag.hu

TIPP: Kalocsán, az IBUSZ Utazási Irodában is vehetsz belépőt!
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó