Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Mesterházy összefogna, a Jobbik ellen visszalépne?

Szerző: Gábor János, – 2010-02-22 08:58:24

Mesterházy Attila szerint a különböző politikai oldalaknak össze kell fogniuk, hogy a rendszerváltás eredeti álmát valóra lehessen váltani. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje a köztelevízió Ma reggel című műsorában hétfőn azt mondta: e cél eléréséért enyhíteni kell a gazdasági világválság hatásait, vissza kell szerezni a politikába vetett bizalmat, és fel kell lépni a radikalizmus, a szélsőjobb térnyerése ellen. Hozzátette: a két politikai oldalnak össze kell fognia a "nemzeti minimumhoz" tartozó ügyekben.Múlt szombati programhirdető beszédével kapcsolatban a kormányfőjelölt leszögezte: a politikának nem önmagáról kell szólnia, e helyett a mindennapi élet problémáira kell választ adnia, az ország, a nemzet érdekében kell tevékenykednie. Ennek kapcsán kiemelte, hogy a Fidesz az elmúlt nyolc évben a kisebb szakpolitikai ügyeken kívül semmiben nem értett egyet a kormányoldallal, pedig ez idő alatt több ügyben is történtek pozitív fejlemények.

Bár a válságkezelő program sok áldozatot kívánt meg, annak eredményeként Magyarország erősebben, versenyképesebben kerül ki a válságból, amint ahogy abba belement - hangsúlyozta Mesterházy Attila.

Arra a kérdésre, a választásokon előfordulhat-e, hogy az MSZP visszalép a Fidesz javára egy esetleges Jobbik egyéni győzelem megakadályozásáért, azt mondta: erre ma még nem lehet felelni, a kérdéssel az első forduló után kell foglalkozni; ma az MSZP azért dolgozik, hogy minél sikeresebben szerepeljen a választáson.


A szocialista kormányfőjelölt arra a felvetésre, mi az oka a radikalizmus erősödésének, azt válaszolta, hogy a 2006-os konvergenciaprogrammal, költségvetési szigorral kezdődő folyamatos megszorítás érzése és a világgazdasági válság hatása az emberekben egzisztenciális bizonytalanságot eredményezett; e mellett az elmúlt 20 évben csökkent a politika iránti bizalom.

(MTI)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó