Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Megszólalt a West Balkán két tulajdonosa

Szerző: Bneu Edina, – 2011-01-30 16:24:19

Utólag úgy látják, nem kellett volna hagyni, hogy ezt a bulit megtartsák náluk.  A klub két üzemeltetője kizárólag a Fókusz Plusznak adott interjút. Azt mondták, egy olyan céggel szerződtek, amellyel korábban már gond nélkül dolgoztak együtt, és nem tudták, hogy ez a cég egy másik rendezvényt hoz majd a helyre. Beszéltek arról is, hogy kértek engedélyt az éjszakai nyitva tartásra, de az önkormányzat csúszott az engedély kiadásával. És azt is mondták, vállalják a felelősséget, ha hibáztak.

A West Balkán két üzemeltetőjét Barabás Éva fogadta. Azt mondják, először és utoljára beszélnek arról a nyilvánosság előtt, hogyan látják ők a tragédia okait.

Barabás Éva: Miért vállalták azt, hogy a nyilvánosság elé állnak?

Szalontay Győző: Nekünk nincs titkolnivalónk és azt gondoltuk mind a ketten, hogy kiülünk és válaszolunk a kérdésekre és itt vagyunk, mi vagyunk, Szalontay Győző, Arató Gábor, mi csináljuk a West-Balkánt...A saját tetteinkért felelünk amiket mi tettünk...

„A szerződést két nappal előtte küldtem el az általam említett két fiatalembernek, ráírva azt a rendezvénynevet, amit december 4-én tartottak, ami egészen más...Ezt a szerződést egy nappal a rendezvény előtt hozták vissza. 

A West Balkánosok tehát azt mondják, csak egy nappal a rendezvény előtt tudták meg, hogy a Noise Night Life-osok rendeznek bulit a helyszínen. A tulajdonosok a tíz biztonsági őrt adták a rendezvényhez, a jegyszedők a szervezők emberei voltak. Adódott is köztük konfliktus.

„A portánk lezárta a beengedést kétszer is, amikor először lezárta, akkor hívott engem a portafőnök és próbáltak tájékozódni, hogy mi legyen. Kénytelen vagyok ezt mondani, bár nem feltétlenül szerettem volna ebben a műsorban, a résztvevők elmondására hagyatkozom, mert nem voltam jelen, de többször az a válasz jött, hogy “Engedjétek, engedjétek az embereket”, mert még bőven kell nekik, hogy bejöjjenek. Egész odáig, hogy szintén a szervező részről lett kitalálva, hogy ne rakják föl a karszalagot, mert úgy gyorsabban lehet beengedni, egészen odáig, hogy több helyen engedjenek be, mert úgy még gyorsabban lehet beengedni” – mondta Szalontay Győző, a West Balkán tulajdonosa.

A két férfi utólag úgy látja, hibáztak, amikor hagyták, hogy a bulit megtartsák náluk. A tragédia után néhány nappal úgy döntöttek, soha többé nem nyitják meg a West Balkánt. „Mindkettőnknek az az álláspontja, hogy ezt így nem lehet tovább csinálni” – mondta Arató Gábor. „Nincs értelme. Kész” – mondta Szalontay Győző. Szalontay Győző beszélt arról is, hogy már a kapunyitás előtt látta, mekkora tömeg vár a beléptetésre, és hogy a fiatalok között már akkor voltak olyanok, akiket nem kellett volna beengedni.

 

(Hírszerő)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó