Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Megszűnhet a százmilliókkal adós Neo FM

Szerző: Korsós Éva, – 2012-06-07 07:32:28

Több mint hétszázmillió forintos tartozást halmozott fel a Neo FM rádiót működtető FM1 Zrt. a Médiatanács felé. A testület „utolsó mentőövet” nyújtott az országos adónak: ha ezzel sem él, a nyáron befejezi a sugárzást.


„Sokadik alkalommal foglalkoztunk a Neo FM-et működtető FM1 Zrt. késedelmes fizetési ügyével” – mondta Auer János, a Médiatanács tagja a testület a szerdai ülését követően. Mint arra rámutatott, a műsorszolgáltató egy éve folyamatosan szerződést szeg, nem fizeti a hatósági szerződés szerinti összeget, és noha a Médiatanács „nem először próbált segíteni”, e lehetőségekkel eddig nem élt a rádió tulajdonosa. Auer János felhívta figyelmet, hogy a szolgáltató tartozása különböző jogcímek nyomán már a hétszázmillió forintot is meghaladja.

„Utolsó mentőövet nyújtunk most a szolgáltatónak. Ennek értelmében havi egyenlő részletekben törlesztheti felhalmozott tartozását” – jelentette be Auer János, hozzátéve, hogy a Médiatanács a már csaknem negyvenmillió forintot kitevő késedelmi kamattól eltekint.

Szerinte ha ezzel a lehetőséggel sem él a rádió, akkor a hatóság ezt nem tudja másképp értelmezni, mint hogy a tulajdonosok a „tetemes adósságot” hátrahagyva maguk akarják bezárni a Neo FM-et.

Auer János elmondta, a rádiónál, amely 2009 novemberében indította el adását, a gondok 2010 decemberében kezdődtek. Azóta hét alkalommal könnyített a Médiatanács a szolgáltatónak kedvezve a fizetési kötelezettség átütemezésével, lehetővé tette a részletfizetést, fizetési és díjkedvezményt adott. 2011. június 15. óta viszont a bankgaranciát sem biztosítja az FM1 Zrt., sőt idén január óta már egy fillért sem fizetett a hatóságnak.

Auer közölte, a most megállapított összeg első részlete július közepén válik esedékessé – ha addig nem fizet a tulajdonos, elhallgat a Neo FM.

(echotv)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó