Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Zene, koncert, klip

Mégsem lesz Black Sabbath-turné

Szerző: Vörös István, – 2012-02-20 15:12:34

A zenekar visszatérése az év egyik leginkább várt eseménye lett volna, de Tomy Iommi gitáros betegsége keresztülhúzta a számításokat.



Iommi rákbetegsége néhány héttel azt követően derült ki, hogy a Black Sabbath tagjai bejelentették: idén eredeti felállásában, vagyis Ozzy Osbourne-nal a mikrofon mögött indul turnéra a zenekar, valamint új lemezt is készít a formáció. Nem sokkal később jött az újabb közlemény, miszerint a gitárost rákkal kezelik, s bár a próbák folytatódtak, most kiderült: a beharangozott turnét nem rendezik meg.

A koncerteket megtartják, de a Sabbath helyett "Ozzy Osbourne és barátai" szórakoztatják a közönséget. A fellépéseken többek között Slash, Geezer Butler és Zakk Wylde is színpadra lép.

Egyetlen koncertet nem érint az átszervezés, június 10-én, a Download fesztiválon az eredeti terveknek megfelelően a Black Sabbath lép fel.

Iommi egyébként a hírek szerint szépen gyógyul, és a későbbiekben szeretné pótolni az elmaradó koncerteket. A Sabbath új lemezének készítését nem érinti a gitáros betegsége, az együttes továbbra is gőzerővel készíti visszatérő albumát.


(NME)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó