Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Megrendelték az új kórházi szárny nyitásához szükséges bútorokat

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2017-07-30 08:50:00

Végső stádiumba ért a kórház új épületszárnyának átadása, megrendelték ugyanis az onnan még hiányzó bútorokat.

Hirdetés

Hirdetés

Bár az építkezés hónapok óta befejeződött, az új épületrészben többek között korszerű röntgengépek és CT várja, hogy a betegek szolgálatába állhasson, mégis jó ideje semmi mozgást nem látni a kerítéssel körbezárt terület körül.

A kórházmenedzsment szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye szerint ennek az állapotnak belátható időn belül vége lesz, leadta ugyanis a nyitáshoz szükséges bútorok és más, úgynevezett mobiliák elkészítésére szóló rendelését az intézmény, a leterhelt gyártó azonban pontos szállítási időt, a közlemény szerint még nem tudott ígérni.

Várhatóan gyorsítani fogja a munkát, hogy a speciális minőségű és méretű bútorok mennyiségét és méretét nem kell külön felmérni, azt a terv tartalmazza.

Ám bútorok nélkül az egészségügyi létesítmények esetében illetékes hatóság nem tudja megkezdeni a használatba vételhez szükséges eljárását.

A tényleges használatbavétel elhúzódásának egyik oka tavasszal még az volt, hogy a menekülési útvonalra egy új, a tervekben nem szereplő tűzbiztonsági vészkijárati ajtó beépítését írta elő a katasztrófavédelem.

A pénzt előteremtették, a több százezer forint értékű ajtó a helyére került.

Az ajtón kívül további nehézséget okozott, hogy a helyiségek bútorozásához az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól pluszforrást kellett igényelni, amit csak nemrégiben biztosítottak.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó