Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Meglett a minősített többség – indul a Menza Kft. végelszámolása

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2017-10-31 12:11:54

Októberben kétszer is tárgyalta a kalocsai képviselő-testület, hogy elindítja a száz százalékos városi tulajdonban lévő Menza Kft. végelszámolását – a hónap utolsó napján sikerrel is jártak.

Első körön ugyanis nem lett meg az ehhez szükséges minősített többségi szavazat, a keddi rendkívüli ülésen viszont igen.

Ez egyet jelent a cég megszüntetésével, amelynek korábbi feladatait és személyi állományát javarészt már átvette az idén alakult Kalocsai Közétkeztetési Intézmény, most azt is meghatározták, hogy a Menza Kft. égisze alatt működött konyhák, így a Dózsa konyha és a Klub Étterem konyhája milyen funkciókkal bír majd.

A napirend tárgyalásakor Simon Zoltán képviselő kritikával illette, hogy miért nem vállalja a város, hogy rendezi a cég tartozásait a szállítók felé, kiváltképp, hogy információi szerint erre lenne is lehetőség.

A témához ugyancsak hozzászóló Szabó Balázs reflektálva a Simon által elmondottakra egy 2014. végi esetet is említett, amikor ugyancsak a testülethez fordult, régi tartozás kifizetését remélő helyi vállalkozó maradt nehéz helyzetben.

Dr. Bálint József polgármester a Kalocsa Menza Kft. végelszámolásának margójára elmondta, hogy a cég jelenlegi ügyvezetője, Kapitány Lászlóné januártól visszavonul.

Hozzátette, hogy a jelenlegi és a korábbi városvezetés közös felelőssége, hogy ebben a helyzetbe került az önkormányzati tulajdonú kft.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó