Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Megjelent a pályázati felhívás a nemzeti dohányboltokra

Szerző: Korsós Éva, – 2012-11-15 14:37:57

Kiírta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a dohányboltok alapítására vonatkozó koncessziós pályázatot. A kormányzati portálon közzétett feltételek szerint a 2000 fő alatti településen évente nettó 100 ezer forint lesz a koncessziós díj, 2000 és 10 000 fő közötti településen 160 ezer, 100 ezer fő felett 200 ezer, Budapesten, a megyei jogú városokban és a megyeszékhelyeken pedig 240 ezer forintot kell fizetni az állami koncesszióért.



Egy ember legfeljebb öt koncessziós jog birtokosa lehet, bár az eredeti tervben még kilenc jog szerepelt. Ezeken túl pályázatonként 25 ezer forint pályázati díjat kell fizetni, és 100 ezer forintot letétbe kell helyezni amelyet a pályázat végén visszakap a jelentkező, ha addig nem lép vissza.

A részletes koncessziós pályázatot csak december 15-én hozzák nyilvánosságra, akkor teszik közzé a pályázatok benyújtási határidejét is. Az eredményhirdetés a benyújtási határidőt követő 30 napon belül megtörténik, a határidő egyszer újabb 30 nappal hosszabbítható. Újabb 30 nap után pedig megkötik a szerződéseket.

A parlament szeptemberben fogadta el a trafiktörvényt, amely állami monopóliummá teszi a dohánykereskedelmet, így jövő év július végétől csak a 20 évre adott állami koncesszióban lehet majd cigarettát árulni a nemzeti dohánybolt feliratú értékesítőhelyeken

(inforadio.hu)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Fukushima: 13 ezren perelnek


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó