Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Meghalt a világhírű politikus

Szerző: Gábor János, – 2010-02-11 06:47:12

Meghalt Charlie Wilson egykori amerikai kongresszusi képviselő, akinek legendás szerepe volt az 1980-as években a szovjetellenes afgán erőket támogató titkos amerikai akcióban, és akit Tom Hanks alakítása tett halhatatlanná a Charlie Wilson háborúja című filmben (balról jobbra: Hanks, Wilson):



A 12 mandátumon, vagyis 24 éven át Washingtonban képviselősködő, kalandos életű demokrata párti politikus 76 éves korában hunyt el egy texasi kórházban.

„Charlie tökéletes volt, mint kongresszusi képviselő, tökéletes, mint szenátor. Ő volt a nép akaratának legtökéletesebb tükörképe. Ha bármi baj is volt Charlie-val, én sosem tudtam meg, mi az” – fogalmazott Charles Schnabel, Wilson stábjának vezetője.

Charlie Wilson 2007-ben lett ünnepelt híresség, amikor Charlie Wilson háborúja címmel film készült arról, hogyan érte el, hogy a Reagan-kormány támogassa a megszálló szovjet csapatok ellen harcoló afgán erőket. A filmben Tom Hanks mellett olyan sztárok szerepeltek, mint Julia Roberts, Amy Adams vagy Philip Seymour Hoffman.

A film alapjául szolgáló azonos című 2003-as regény szerzője, George Crile egykor azt mondta: ez volt a CIA történetének legnagyobb és legsikeresebb akciója, amely mögött valójában két figura állt: Charlie Wilson és a vele szorosan együttműködő Gust Avrakotos CIA-tiszt (őt alakította Philip Seymour Hoffman).


A képen a legendás politikus életéről szóló filmben: Tom Hanks és Philip Seymour Hoffman



MTI, Echo TV, MNO, BBC
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó