Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Zene, koncert, klip

Még sosem VOLTunk ennyien! Rekord Moby-n és a 30-n!

Szerző: Gábor János, – 2011-07-05 11:37:57

Ugyan pontos számot még mindig nem tudattak a szervezők (majd rövidesen összegzik), de az eddigi információk szerint rekord dőlt 2011-ben, Sopronban, a VOLT fesztiválon, amelyre az első nap estéjére már nem lehetett bérletet váltani, csak napijegyet, és a zárónapra már a "teltház"-feliratot is ki kellett akasztani a főkapunál! A fesztivál eddigi 19 éves történetében, négy nap alatt még sosem voltak ennyien a Lővér Camping-ben, és ez nem is csoda, hogy ha végignézzük gyors egymásutánban, hogy milyen fellépők fordultak meg csak a nagyszínpadon! A My Chemical Romance, a Sum 41, a Pendulum, Moby, és a 30 Seconds to Mars koncertjeiből utóbbit nevezték meg a leglátogatottabbnak. Biztosan állíthatom, hogy így volt, mert az események sűrűjében sikerült elhelyezkednem szombat este, és mikor a nagyszínpad dombján körbe fordítottam a fejem, olyan érzésem volt, mint a Woodstock-ban mindent elkezdő hippi-seregnek: hálát adtam az égnek, hogy itt lehetek...



Mert ilyenkor leteszed minden bajod a főkapunál, és úgy érzed, hogy valami nagyon nagy dolog részese vagy. És ez az érzés egyébként nem csal. Monumentális nemzetközi fesztivállá nőtte ki magát a VOLT, és jómagam (Sopronban csak a külföldiekre koncentrálva is) az összes energiámat kitermeltem, pár nap alatt. A 30 Seconds to Mars záróbulijának végére már a lábam nem éreztem, és aztán még hátra volt egy jó fél kilométeres séta a buszig, a leglátogatottabb, egyszerre több mint 30 ezres szombat levezetéseként.

Stílusos, minden eddiginél profibb színpadkép (egy grandiózus ledfallal) a 30 bulija előtt:


Én a koncerten voltam, Vörös István kollégám meg résen, így eddigre már az országos sajtóban az elsők között közölte a koronaradio.hu, hogy Jared Leto a 30 Seconds to Mars koncertjén bejelentette: még idén visszatérnek Magyarországra, hogy betöltsék az Amy Winehouse miatt keletkezett űrt a Sziget Fesztivál programjában. A zenekar állítólag a másodperc tört része alatt pacsizott le a szervezőkkel, mert annyira szeretik a hazai közönséget, hogy bármikor jönnek, csak szólni kell! És, hogy az énekes mennyire élvezte a VOLT-on adott koncertjét? A közvetlen közelről készített videóm jól mutatja:



Jared közvetlenségét remekül példázta, hogy ezen a bulin is felrántott magával vagy 50 embert a színpadra, hogy a Kings and Queens-re együtt tomboljanak vele. Sőt, az egyik szerencsés fesztiválozó segítségével rögtönzött egy kis magyar nyelvleckét, ami olyan mondatokat eredményezett, mint a "Szeretlek titeket", vagy a "Kib*szott jók vagytok". Az énekes egyébként egy percre nem hagy nyugodni a koncert közben; ha kiszúrja, hogy valaki nem ugrál vele, máris leszólítja, hogy "What the f*ck is wrong with you?!". Erre meg merj nem elindulni, öregem... 30 Seconds to Mars legközelebb a Szigeten!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Lebuktak a kerítők


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó