Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Zene, koncert, klip

Még nem kapott engedélyeket a Sziget!

Szerző: Gábor János, – 2011-07-19 08:35:55

Rettegnek a hatóságok a Sziget Fesztiválra tervezett 30 méteres kilátótoronytól. A III. kerületi önkormányzat bejelentette, idén először nem szeretnének foglalkozni a fesztivál engedélyeivel. Nem tudni, a toronytól ijedtek-e meg, mindenesetre az elmúlt másfél évtizedben mindig Óbuda hagyta jóvá a programokat. Most viszont azt kérték a fővárostól, jelöljön ki másik hatóságot. Így került a fesztivál és azzal együtt a torony ügye a XI. kerület jegyzőjéhez.



Újbuda viszont egyelőre nem nyilatkozik a leendő toronyról. Csak Ughy Attila, a fővárosi közterület-hasznosítási bizottság fideszes elnöke szólalt meg. "Szakhatósági engedély nélkül biztosan nem építhető olyan torony, amelyen emberek ezrei fordulnak meg ." – vélekedett a politikus. "Ideiglenes szerkezetről van szó, amely rendelkezik a szükséges statikai engedélyekkel. Műszakilag nem különbözik a torony a nagyszínpadtól, ezért nem kell rá építési engedély. Lényegében mindegy, hogy színpad, rózsaszirom vagy torony épül belőle, a szerkezet ugyanaz marad" – magyarázta Gerendai Károly, a fesztivál szervezője.



Ilyen lesz. A látványtervek már készen vannak, ilyen éttermet és bárt szeretnének az idén a tömeget vonzó Szigetre

A torony mindenesetre impozánsnak ígérkezik. Lent tánctér, bár és bemutatóterem is helyet kap benne, az első emeleten, 10 méter magasban pedig egy 200 fős vendéglátó-intézményt alakítanak ki asztalokkal, székekkel. Innen emelkedik ki a négy bástya, amelynek legmagasabbika 30 méterre tör az ég felé a föld felszínétől, és belátni róla szinte az egész Hajógyári-szigetet.

– A torony minden nemzetközi és hazai szabványnak megfelel, és az összes jogszabályban előírt engedéllyel rendelkezik – közölte Fülöp Szilvia, a tornyot építő cég szóvivője. Hozzátette: az építmény villám- és szélbiztos, de a legerősebb viharra is felkészülve háromfokozatú kiürítési tervvel is rendelkezik.

Vajta Zoltán - Blikk
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó