Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Még lehet jelentkezni a felsőoktatásba

Szerző: Gábor János, – 2010-02-16 12:02:59

Meghosszabbították a felsőoktatási jelentkezések határidejét kedden este tíz óráig - tudta meg az MTI az Oktatási Hivatal elnökétől kedden reggel. A hétfő esti - informatikai túlterheltség okozta - elérhetetlenség miatt kedden 9 órától 22 óráig újra megnyitják az e-felvételi rendszerét, így azok a jelentkezők, akik hétfő este nem tudták elküldeni elektronikus jelentkezésüket, azt kedden megtehetik - mondta Bakonyi László.

Az OH elnökének tájékoztatása szerint hétfőn a késő esti órákban a felsőoktatási felvételi elektronikus jelentkezési rendszere hosszabb ideig nehezen elérhető, majd elérhetetlen lett.

A jelenség hátterében - az első vizsgálatok alapján - a rendszert egyidejűleg nagy számban használók miatt kialakult túlterheltség állt. Az informatikai szolgáltató tájékoztatása szerint ebben az időszakban az elmúlt években tapasztalt jelentkezői igény többszörösét kellett volna a rendszernek kiszolgálnia - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Az elektronikus közszolgáltatásokra vonatkozó jogszabályok alapján - tekintettel a jelentkezési határnapon bekövetkezett szolgáltatás-kiesésre - az a döntés született, hogy a határidőt kedden 22 óráig meghosszabbítják.

(MTI)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó