Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Médiatörvény: megint lesznek módosítások

Szerző: Bneu Edina, – 2011-06-17 09:45:12

Általános vitára alkalmasnak találta csütörtökön az egyes elektronikus hírközlési tárgyú törvényekhez benyújtott módosításokat az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottságának kormánypárti többsége.

 

A fideszes Rogán Antal – a javaslatcsomag előterjesztője – azzal érvelt, hogy új hírközlési törvényre azért van szükség, mert hazánk még nem vette át az Európai Bizottság 2009-es irányelveit.

Vitát váltottak ki azonban a médiatörvényt érintő, tervezett módosítások. Novák Előd (Jobbik) leginkább a kiegyensúlyozottságot kifogásolta, mert az szerinte a módosítás után még kevésbé lenne számon kérhető, és a „szerkesztői szabadság mögé bújva” a közmédiumok hírműsoraira lényegében semmilyen felügyelet nem vonatkozna.

A szocialista országgyűlési képviselő Mandur László pedig azt firtatta az ülésen, hogy milyen szakmai és politikai egyeztetés előzte meg az egyéni képviselői indítványként benyújtott csomagot, amely a többi között olyan jelentős változásokat hoz, mint a médiahatóság vezetőinek a munkaviszony megszűnése után egy évig járó kártalanítása.

Rogán Antal minderre úgy válaszolt: nyitott arra, hogy az egyébként jogszabályban előírt kártalanítást vegyék ki a módosításokból, de csak abban az esetben, ha ugyanezt megteszik a pénzügyi szervek, így az Állami Számvevőszék vagy a Magyar Nemzeti Bank esetében is.

(Magyar Hírlap)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó