Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Mától 18 ezer családot keresnek fel a KSH munkatársai

Szerző: Korsós Éva, forrás: retrofm – 2014-10-20 12:12:03

Hétfőn indul a Központi Statisztikai Hivatalnak (KSH) a háztartások pénzügyi helyzetét, életkörülményeit feltáró országos felmérése - közölte az InfoRádió. A KSH munkatársa azt mondta, itthon mintegy 18 ezer családot kérdeznek meg arról, milyen tárgyi és pénzügyi javakkal rendelkeznek.

"Egy olyan nagyszabású adatfelvételt indítunk útjára október 20-án, amely valóban azt szeretné feltárni, hogy a háztartások számára melyek azok a gazdálkodásukhoz szükséges eszközök, amelyek akár rövidebb távon, akár hosszabb távon tudják biztosítani azt, hogy jól vagy könnyebben megéljenek" - mondta az InfoRádiónak Virágh Eszter, a KSH munkatársa.

Felidézte, hogy a KSH nagyon sok felmérése foglalkozott eddig is azzal, hogy mekkora a mindennapi megélhetéshez szükséges jövedelem, és mekkorák a társadalmi juttatások, illetve mennyi kiadásuk van a háztartásoknak. Ez a felmérés egy kicsit tovább lép, és azokat a stabilabb, tartósabb eszközöket, lehetőségeket is feltárja, amely a háztartásokat rövidebb vagy hosszabb távú terveik megvalósításában segítik.

Virágh Eszter szerint összesen 18 ezer háztartást keresnek fel a következő másfél hónapban. Az országban 167 településen járják majd a kérdezők a megadott címeket. Ezeket a háztartásokat véletlenszerűen választották ki, persze úgy, hogy megfelelő arányokban képviseljék az ország lakosságát.

A 167 település közül Pest megyéből választották a legtöbbet, 29 település került bele a mintába, viszont Nógrád megyéből csak 2-3 település. Vagyis az, hogy hány települést keresnek fel, jelentős mértékben azon múlik, hogy mekkora az adott megye vagy a régió - tette hozzá a szakértő.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó