Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Zene, koncert, klip

Máris balhés a friss Gaga sláger

Szerző: Vörös István, – 2011-02-14 15:51:39

Alig jelent meg Lady Gaga slágergyanús új dala, a Born This Way, máris kisebb balhé van körülötte. Korábban is gyakran hasonlították össze az extrém énekesnő egyes megjelenéseit Madonna kilencvenes évekbeli produkcióival, úgy tűnik, a Born This Way kiverte a biztosítékot. Sokan "nyílt nyúlásnak" nevezik Gaga új dalát.



"Madonnához hasonlítják Gaga új dalát"; "Elmadonnásodott Gaga?"; "Túlságosan hasonlít az Born This Way az Express Yourselfre?"; "Lady Gaga - Born This Way: új pop-himnusz, vagy Madonna-nyúlás?" - csal egy pár a napi netes sajtót elárasztó szalagcímek közül a teljesség igénye nélkül a The Reuters, az ABC News, a The Sun és a People magazin portáljairól.

Kétségtelen, hogy Lady Gaga extravagáns megjelenését és kilpjeit gyakorta hasonlítják a popzene nagyasszonyának kilencvenes évekbeli imidzséhez, az Alejandro videójáig, mely kockáról kockára feltűnő egyezést mutatott Madonna Vogue című ikonikus zenés kisfilmjéhez, azonban nem érte kemény kritika.

A Born This Way viszont úgy tűnik, kicsapta a biztosítékot, már akkor, amikor Gaga a Twitteren elérhetővé tette a dal szövegét, mely rajongók szerint feltűnő egyezést mutatott Madonna Express Yourself című, a feminizmus és szexualitás himnuszaként emlegetett örökzöldjével.

A vitát tovább szította Lady Gaga vasárnapi fellépése a Grammy gálán, ahol a nagyvilágnak is bemutatta a májusban megjelenő nagylemez címadódalát, s külseje is az 1990-es Madonnát idézte (ironikusan az Express Yourself nótának talán a leghírhedtebb fellépéssorozatára hajazva).


Gaga és Madonna poénból (?) egymásnak esik egy TV-showban

Akár Madonna, akár sem, a dal kétségkívül rádió-kedvenc lesz nálunk is! Hogy belép-e a Just Dance, Poker Face, Paparazzi, Alejandro, vagy a Bad Romance sikerszériájába, rajtatok múlik!

Hogy nyúlás vagy sem? Döntsd el Te! Íme a dalok:


Lady Gaga: Born This Way


Madonna: Express Yourself

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó