Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Március 15-i \"percről percre\" - ekkora káosz volt az utakon...

Szerző: Vörös István, – 2013-03-16 07:55:43

A közutak állapotáról később kapunk tájékoztatást, a városon belüli állapotok kapcsán fontos tudni, hogy a március 15-i rendezvényt a Városi Színházban változatlanul megtartják, majd rövidített koszorúzás lesz a Negyvennyolcasok terén. Az utcák, kerékpárutak és járdák állapotát illetően felkerestük Lengyel Gábort, a Kalocsai Parkgondozó és Közszolgáltató Kft. vezetőjét, aki elmondta, hogy tegnap délután óta folyamatosan terepen vannak az emberei, az erős szél azonban nem könnyíti meg a dolgukat.

FRISSÍTÉS

9:12

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint megyénkben sehol nincsen teljes útzár (éjjel volt az 55-ös és az 5308-as úton, de ezeket már feloldották), a Kalocsai Rendőrkapitányság információ szerint pedig az 51-es út járható, jelenleg Újsolt környéke nehezen megközelíthető, de Kalocsa szomszédságában nincs olyan település, amelyet elzárt volna a külvilágtól a hó.

FRISSÍTÉS

9:25

Sikerült elérnünk Kovács Andreát, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjét, akitől megtudtuk, hogy területükön sikerült segíteni minden bajbajutott autóson, és jelenleg is van olyan útszakasz Baja környékén, ahol csak egy sávon járható az út. A riport meghallgatható alább!

FRISSÍTÉS

9:43

Hallgatónk jelezte: az 51-es főútról nem lehet felhajtani az M6-osra Dunavecsénél, Kisfoktő és Dunapataj között pedig nagyobb hóátfúvások akadályozzák a haladást, három autó borult az árokba a környéken.

A Kalocsai Rendőrkapitányság munkatársai jelezték, hogy Kalocsáról a menetrend szerinti Volán buszjáratok mindenhová elindulnak. Elképzelhető, hogy tovább tart a menetidő, de a jelen információk szerint mindenhová célba érnek a buszok.

Felkerestük a Közútkezelő Kht. kiskőrösi egységének vezetőjét, Liszkai Pált, aki elmondta, hogy folyamatosan dolgoznak hókotróik és Alsómégy környéke volt a "legveszélyesebb". Hallgasd meg a nyilatkozatot alább!

FRISSÍTÉS

10:31

Most kaptuk az infót a Kalocsai Rendőrkapitányságtól, hogy 10 perccel ezelőtt lezárták az 53-as számú utat a Dunatetétlen - Akasztó - Kiskőrös szakaszon, az 52-es és 53-as út kereszteződésében rendőrök irányítják a forgalmat. Várják a hókotrót, de valószínűleg egy-másfél óra, míg járhatóvá teszik ezt a részt.

Ugyancsak nehezen járható a Negyvenszállás-Szakmár közötti szakasz, valamint az öregtényi és a gombolyagi út is, tudtuk meg Liszkai Páltól (a riport alább). A Kiskőrös-Kalocsa szakaszon az Öregcsertőhöz közeli terület problémás.

Hallgatói információk szerint pedig a Dunaszentbenedek és Kalocsa közötti útszakaszon ugyancsak hótorlaszok nehezítik a közlekedést.

FRISSÍTÉS:

11:08

Hallgatói információ, hogy Tass és Kunszentmiklós között lezárták az  összekötő utat, de ez nem az 51-es, az még járható. A Kunságvolán legfrissebb tájékoztatása szerint a menetrend szerinti járatok Kalocsáról továbbra is közlekednek, azonban Alsómégy és Felsőerek környékén nagyon rosszak az útviszonyok.

FRISSÍTÉS:

11:28

A kiskőrösi szakaszra az 53-as útra megérkezett a hóeke, rövidesen várható, hogy feloldják az útzárat, amelyről korábban írtunk.

A Kalocsáról Dunára vezető meszesi út az utolsó kanyartól járhatatlan, a hókotró is elakadt, jelenleg várják a segítséget. Az információkért köszönet a Kalocsai Rendőrkapitányságnak.

Hallgatói információ, hogy Negyvenszállás és Szakmár között beállt a forgalom, öt autó elakadt, állnak és várják a mentést.

Ugyancsak hallgatói infó, hogy Solt-Kecskemét között katasztrofálisak az útviszonyok, főként a fülöpszállási szakaszon. Az 51-es Soltról Kalocsáról vezető szakasza "egész járható". Telefonálónk kérése, és egyben praktikus tanács is mindazoknak, akik esetleg elakadtak az utakon, hogy kapcsolják fel a világítást autójukon, tegyék magukat már messziről láthatóvá!

FRISSÍTÉS

11:54

Negyvenszállás és Szakmár között, a vasúti átjárón túl majd 100 méteres szakaszon 70-80 centiméteres hótorlaszok vannak. Már nyolc autó várakozik. A rendőrség kéri, hogy aki teheti, kerülje el ezt a szakaszt, mert nem fog tudni tovább haladni! Köszönjük a Kalocsai Rendőrkapitányságnak a tájékoztatást!

A Közútkezelő illetékes vezetőjével készült friss tudósításunkat meghallgathatják alább, aki megcáfolta, hogy az 51-esen elakadt volna a hókotró, valamint beszámolt arról is, hogy merre járnak éppen az ekék.

FRISSÍTÉS

12:46

Negyvenszállás és Szakmár között a Kalocsai Rendőrkapitányság munkatársai lezárták az utat. Lengyel Gábor, a Kalocsai Parkondozó és Közszolgáltató Kft. vezetője járt nálunk, aki elmondta, hogy jelenleg Kalocsa belterületén járhatóak az utak, kerékpárutak, a járdák tisztán tartásáért viszont továbbra is a lakosság felel! Most szusszannak egyet, aztán folytatódik a munka. Hallgasd meg alább!

FRISSÍTÉS

13:59

Halom és Kalocsa között már csak egy sávon lehet közlekedni az úton, Kalocsa belterületén az Eperföldi Iskolánál és a Pataji Uti ABC-nél a jelzőlámpák nem működnek. Jó hír azonban, hogy megszűnt az útlezárás az 53-as főúton Kiskőrösnél és a Negyvenszállás-Szakmár közötti problémás szakaszon is felszámolták a hóakadályokat, így zavartalanul közlekedhetnek az autósok. Köszönjük az információkat a katasztrófavédelem és a rendőrség munkatársainak!

FRISSÍTÉS

14:30

Tételesen megtudtuk Kovács Andreától, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől, hogy mi a helyzet a megyei útjain. Útzárak, hóhelyzet, átfúvások - hallgasd meg a riportot az oldal alján, amelyből az is kiderül, hogy Bács-Kiskunban is bevetik-e a lánctalpasokat?

FRISSÍTÉS
14:50


Az alábbi információt a volanbusz.hu honlapról emeltük át:

AKTUÁLIS UTAZÁSI INFORMÁCIÓK (a március 16-i, szombati közlekedésről a lap alján olvashatnak):

- Budapest-Dömsöd-Tass-Solt-Kalocsa-Baja-Bácsalmás útvonal: Baja-Bácsalmás között jelenleg az út le van zárva.13:55 Jelky expressz Bajáról nem közlekedik.

- Budapest-Dunaújváros-Szekszárd útvonal:  Dunaújváros-Dunaföldvár-Solt útvonal jelenleg nem járható.Az autóbuszok az M6 autópályán tudnak közlekedni.

Várható indulások Budapestről:

Budapestről Pécsre Szekszárdig M6 autópályán 14:20 és 16:20,

Szekszárdon át Mohácsra M6 autópályán 13:05,13:20 és 17:05.

További információk a buszjáratokkal kapcsolatban: IDE KATTINTVA!

FRISSÍTÉS

15:36
Hírek a kalocsai áramszünetről:

Néhány perce értesített bennünket az EDF-DÉMÁSZ áramszolgáltató arról, hogy Kalocsán két transzformátorba befújta a havat a szél, ami ott olvadni kezdett és meghibásodást okozott. Ennek következtében körülbelül 200 háztartás maradt áram nélkül a városban és több helyen akadozik a KalocsaKOM szolgáltatása (internet, kábel tv, telefon) is.
Információink szerint amennyiben sikerül a berendezések takarításával kiküszöbölni a problémát, úgy egy óra múlva (azaz körülbelül délután fél 5-re) helyreáll a rend, amennyiben komolyabb beavatkozás (alkatrészcsere) szükséges, úgy a munkálatok 2-3 óra hosszáig is eltarthatnak. Arról azonban biztosított bennünket a szakember, hogy a legrosszabb esetben is este 6-7 órára véget ér az áramszünet.

FRISSÍTÉS

15:50

Teljes az útzár Szalkszentmártonnál az 51-es számú főúton, ahol keresztbe fordult egy kamion. A bajba jutott jármű mentése már folyik, azonban kerülnie kell az arra haladóknak. Ugyancsak hallgatói jelzés, hogy az 5305-ös útra Harta-Dunatetétlen-Solt-Járáspuszta között nem célszerű felhajtani, ugyanis teljesen járhatatlan.

FRISSÍTÉS

16:15

Megint "beállt" a meszesi kanyar, így a Kalocsai Rendőrkapitányság kéri, hogy senki ne induljon útnak Meszesről Kalocsára és fordítva, mert nagy hótorlasz alakult ki. Aki esetleg kint rekedt és bajban van, értesítheti a Kalocsai Rendőrkapitányságot a 78/ 566 500-as telefonszámon!

A Kalocsai Parkgondozó és Közszolgáltató Nonprofit Kft. arról tájékoztatta rádiónkat, hogy kiküld egy csapatot a meszesi útra, hogy felszámolják a kialakult hótorlaszt. Rövidesen ismét járható lesz a meszesi út.

FRISSÍTÉS
Újabb infók a kalocsai áramszünetről

16:46

Most értesített bennünket a DÉMÁSZ, hogy nagyobb a baj, mint gondolták és több transzformátor hibásodott meg. A szerelők folyamatosan javítják ezeket, és reményeik szerint az előzetesen ígért koraesti órára (kb. 19 óra) felszámolják a problémát. Alábecsülték az áramszünetben érintett háztartások számát is, ugyanis jelenleg mintegy 2000 kalocsai fogyasztónál nincsen áram. Folyamatosan javítják az állomásokat a szerelők és folyamatosan kapcsolják vissza az áramot, ahol ez lehetséges. Így haladnak a városban, várhatóan tehát este 7-8 óra körül áll helyre a rend. Mint korábban megírtuk, addig a KalocsaKOM (tévé, internet, telefon) szolgáltatásában is adódhatnak fennakadások.

FRISSÍTÉS

Járnak a buszok, késnek a vonatok, nincs elzárt település

17:35

Megkaptuk a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság legfrissebb jelentését. A legutolsó lejátszóra kattintva (a lap alján), meghallgathatja Kovács Andrea sajtószóvivő beszámolóját a buszjáratokról, vonatokról, harminc lázasan dolgozó hókotróról és a megye településeinek megközelíthetőségéről.

FRISSÍTÉS
Áramszünet: később áll helyre a rend Kalocsán

18:25

Újabb fejleményeket kaptunk az EDF-DÉMÁSZ-tól, amely a megyei katasztrófavédelmi szervvel karöltve igyekszik helyreállítani a rendet Kalocsán, ahol több mint 2000 ügyfél maradt áram nélkül ma dél óta.

A DÉMÁSZ munkatársa rádiónknak elmondta, hogy már megérkezett két aggregátor Kalocsára, amelyekkel átmenetileg fognak áramot adni az egyes területeken, ahol javítani kell saját berendezéseiket. Miután helyreáll a rend, visszakapcsolják az eredeti berendezést és akkortól az adott területen folyamatosan lesz áram. Ezzel a módszerrel várhatóan 20-21 óra körül végeznek majd az egész város területén, így Kalocsán valószínűleg addigra áll helyre teljes mértékben az áramszolgáltatás rendje.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó