Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Már látogatható a Kalocsai Vasútállomás

Szerző: Mike Szilvia, koronaradio.hu – 2016-10-28 12:50:00

Közel 10 év után szerdán végre megnyíltak a Kalocsai Vasútállomás kapui.

Hirdetés

Hirdetés

Bár ugye nem a személyi forgalom indult meg a síneken, hanem mint turistalátványosság várja az impozáns épület Önt, sőt Kalocsára látogató rokonait.

Az állomás valamikori „Érseki várójában” ma is ott pompáznak a csodálatos pingálmányok.

Ebben a környezetben Dr. Bálint József polgármester nyitotta meg – ahogy ő is említette – „Kalocsa gyöngyszemét”. Némi múltidézés után a város első embere olyan rámutatott a bútorokra, amelyek bár hasonlítanak a régi berendezéshez, de mégsem azok.

Ezen kívül választ adott olyan kérdésekre is, hogy kik, mikor és persze mennyiért tekinthetik meg a megnyílt várót és vasúttörténeti kiállítást.

Az anno szép időket megélt Kalocsai Vasútállomás megnyitóján a polgármester mellett köszöntőt mondott Mondi Miklós, a MÁV  területi igazgatója, valamint Gaál József is, aki a vasúti szakaszt üzemeltető DB Cargo Hungária Kft képviseletében volt jelen.

Mellettük Nagy József, a Vasúttörténeti Alapítvány titkára is Kalocsára látogatott, hogy ismertesse, milyen relikviákat állítottak ki a kalocsai állomáson. Az alapítványi titkár, egykori vasutashoz híven vonatfüttyel kezdte és zárta szavait.

A vasútállomás ünnepi megnyitója után Dr. Bálint József polgármester sajtótájékoztatón adott választ a sajtó képviseletének.

Újságírói kérdésre elmondta, terveik között van az állomás külső homlokzatának javítása is, de egykori funkcióját, a személyszállítást még jó ideig egészen biztosan nem tudja felvállalni a kalocsai pályaudvar.

 

#koronafm100 #kalocsai #vasutallomas #atadas Részletes beszàmoló a napokban a #koronakrònika -ban! :-)

KORONAfm100 - Itthon vagy (@koronafm100) által közzétett fénykép, 2016. Okt 26., 05:35 PDT

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó