Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Már él a japán segélyvonal

Szerző: Bneu Edina, – 2011-03-23 14:12:58

Hívható a 1749-es segélyvonal, melyen keresztül a japán földrengés károsultjait lehet támogatni. Hívásonként, vagy a JAPAN szó elküldésével SMS-enként 200 forintnyi támogatást lehet eljuttatni a károsultak megsegítésére, az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül.

 

A segélyszervezetnek a témával kapcsolatos sajtótájékoztatóján Yuji Amamiya magyarországi japán konzul elmondta, hogy a magyarok - mind állami mind pedig civil részről - az elsők között fejezték ki részvétüket illetve jelezték segítő szándékukat a katasztrófa után. Országa megfeszített erőkkel küzd, hogy minél jobban haladjanak a helyreállításokkal. Végül külön köszönetét fejezte ki az Ökumenikus Segélyszervezetnek és a távközlési cégeknek az adománygyűjtés elindításáért.

A tervek szerint az adományokból befolyó összeget az Ökumenikus Segélyszervezet a bajbajutottak támogatására fordítja, egy japán iskolát építenek újjá belőle. A telekommunikációs szolgáltatók semmilyen külön díjat nem számolnak fel az sms-ek, illetve hívások után. Az Ökumenikus Segélyszervezet a 11705008-20464565-ös számlaszámon, vagy online a www.segelyszervezet.hu oldalon "Japán" megjelöléssel is köszönettel fogad adományokat.

(FH)

 

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó