Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Már csak két darab van a sorszámozott érseki téglajegyekből

Szerző: Vörös István, – 2013-03-09 12:06:28

Minden várakozást felülmúlóan sikeres a kalocsai érsekség 2011 júniusában útjára indított kezdeményezése, amelynek értelmében ritka relikviát kapnak mindazok, akik támogatják a kalocsai Főszékesegyház, vagy a drágszéli Rózsafüzér Királynője templom építését.

Ezek a relikviák pedig igazolólappal ellátott, sorszámozott, egyedi gyártású téglajegyek, amelyek Dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-kecskeméti Főegyházmegye érsekének címerét viselik. Mint szerkesztőségünk megtudta, az akció döntő pillanathoz érkezett, ugyanis már csak 2 sorszámmal és igazolvánnyal ellátott téglajegy váltható, a továbbiakban mindezek nélkül lehet majd hozzájutni a különleges nyomathoz.

Várja tehát gazdáját az utolsó két sorszámozott, érseki címeres tégla Kalocsán, akik felkerülnének az adományozók listájára is. Eddig egyébként a két templom javára közel 20 millió forintot hoztak a címeres téglák, az említett összeg eléréséhez szűk 300 ezer forint hiányzik. Ebből közel 3 milliót ajánlottak a drágszéli kistemplom javára, a többit a Főszékesegyházra.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó