Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

Már csak a zárónap választja el a Qualisport egységét

Szerző: Rumi László, – 2011-07-16 21:05:20

Már csak a zárónap választja el a Qualisport kamionos tereprali-istállót attól, hogy elérje a 2011-es Silk Way Rally céldobogóját az oroszországi Szocsiban. A viadal utolsó előtti napján, Sztavropol és Maykop között a Kovács Miklós, Czeglédi Péter és Tóth Tamás alkotta különítmény 16. lett a Scaniával, és a kamionos kategória összetettjében is ugyanezt a pozíciót foglalják el

Csütörtökön, Sztavropolban mozgalmas estéje volt a magyar kamionos egységnek, akik az autósok között induló Szalay Balázsék búcsúja után immáron egyedüliként képviselik a hazai színeket a mezőnyben. Történt ugyanis, hogy Tóth Tamás vezető szerelő combján egy pattanás olyannyira begyulladt a biztonsági öv szorításának hatására, hogy az kisebb orvosi beavatkozást igényelt, amit a verseny mobil kórházában végeztek el.
Péntek reggel a főszerelő már jókedvűen ébredt és nyoma sem volt az előző délutánon még kínzó problémájának. A két felvonásban megtartott, összesen 168 kilométer hosszú szelektív szakaszon sem érzett fájdalmat, azt pedig Kovács Miklós pilótával és Czeglédi Péter navigátorral együtt elégedetten nyugtázta, hogy a Scania fedélzetén 2 óra 21 perc 4 másodperc alatt sikeresen teljesítették a napi penzumot.

„Minden rendben, jól vagyok. Az orvosi stábnak köszönhetően tegnap éjjel megszabadultam a fájdalomtól, ráadásul a versenykamion is kifogástalanul üzemelt a mai napon. Mi mást mondhatnék, elégedett vagyok” – nyilatkozta Tóth Tamás.

A 35 indulóból már csak 25 jármű van versenyben a monstrumok kategóriájában, a Qualisport 39 óra 44 perc 6 másodperces összidővel birtokolja a 16. helyet. Kovács Miklós szerint ebben jelentős szerepe van annak, hogy az együttes a rajt óta az óvatosságra helyezi a hangsúlyt a Dakar Series keretein belül idén harmadszor megrendezett viadalon: „Elégedett vagyok a mai nappal. Már nincs értelme rohanni, ugyanis közel állunk ahhoz, hogy elérjük a legfőbb célunkat és teljesítsük a távot. A kamion rendben van, holnap hosszú összekötő és rövid szelektív vár ránk Szocsi előtt. Reméljük, hogy ott leszünk a céldobogón.”

Czeglédi Péter az összecsapás hatodik napjával kapcsolatban elmondta: „Ma újra olyan volt a terep és a napi táv hosszúsága is, mintha egy magyar bajnoki futamon lennénk. Nem kapkodtunk, igyekeztünk kockázat nélkül, biztonságos tempóban haladni. Közeleg a verseny vége, mindenképpen ott akarunk lenni a befutónál Szocsiban” – fogalmazott a másodpilóta.

A kamionosok között egyébként Kamaz-siker születetett a hatodik napon, Ayrat Mardeev révén, míg a győzelemért harcoló két nagyágyú, az összetettben vezető Firdaus Kabirov és a Tatrával versenyző üldöző, Ales Loprais közül utóbbi vállalt több kockázatot. A cseh a 6. helyen, míg az orosz a 12. pozícióban végzett, így kettejük között a különbség 52 percről 43 perc 19 másodpercnyire csökkent.

Az autós kategóriában meglepetésre a G-Force pilótája, Vlagyimir Vasiljev aratott szakaszgyőzelmet, maga mögé utasítva a győzelemét harcoló két X-Raid ászt, Stephane Peterhanselt és Krzysztof Holowczycot. A Minivel versenyző francia Dakar-legenda csökkentette hátrányát a BMW-vel száguldó lengyelhez képest, így Holowczyc jelenleg 1 óra 59 perc 28 másodperccel előzi meg a rivális csapattársat.

Szombaton, a közel 4 ezer kilométeres összecsapás zárónapján mindössze 16 kilométernyi szelektív szakasz vár a versenyzőkre, míg előtte 227, utána pedig 117 kilométernyi lesz összekötő szakaszok hossza.




A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó