Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Május 31-én búcsúzik Kalocsa Fekete Babitól

Szerző: Vörös István, – 2013-05-21 12:22:40

Ötvenhárom éves korában, szombatról vasárnapra virradóra a kalocsai kórházban elhunyt Fekete Andrea, vagy ahogy mindenki ismerte, Fekete „Babi”.


(fotók: Kalocsai Néplap)

A két évtizedig óvónőként dolgozó, majd látása elvesztése miatt visszavonult Babi élete hűen példázza, hogy az akarat és az életigenlés felülkerekedhet az embert ért tragédiákon és átsegít a nehézségeken.

Akik ismerték és szerették őt, május 31-én jelképesen elbúcsúzhatnak tőle Kalocsán a volt Tiszti Klub előadótermében. A megemlékezéssel egybekötött műsor alkalmával teljesedik ki Fekte Andrea nagy álma, hiszen bemutatják az addigra kétezer példányban megjelenő „Harmónia a Kék Bolygón” című verseskötetét, amelyet a róla elnevezett rajzversenyen készült gyermekmunkák ihlettek. Babi búcsúztatóján közreműködik a Kalocsa Kamara Kórus és a Hétszínvirág Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, valamint Dr. Berta Zoltán, akivel a „megszólaló erdőről” beszélgetnek majd. A rendezvényen tartandó tombola és Fekete Babi kötetének értékesítéséből származó bevételt a kalocsai hagyományok ápolására és az alkotó gyermekek támogatására fordítják, a szépemlékű írónő akarata szerint.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó