Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Zene, koncert, klip

Madonna zsebre vágta a zenei világot

Szerző: Lukács Kata, – 2013-02-25 11:45:34

A listát 2008-ban is Madonna vezette egy akkori turnéja eredményeként. És most is. Világkörüli turnéjának köszönhetően 34,6 millió dollárt keresett tavaly Madonna, és ezzel az 54 éves amerikai énekesnő másodszor került fel a zenei előadók Billboard-féle jövedelmi listájának élére.

Az énekesnő jövedelmének 93,5 százaléka - 32 millió dollár - MDNA elnevezésű, 88 fellépésből álló világturnéjának, a múlt év legnagyobb világkörüli koncertkörútjából származott - olvasható a zenei magazinnak a 40 legtöbbet kereső énekesről, illetve zenészről készült összeállításában.



Madonna maradt az egyetlen női előadó az első tíz között, miután az előző évben győztes Taylor Swift nem turnézott 2012-ben, és ezért a 15. helyre esett vissza.

A második legtöbbet kereső zenész a Billboard magazin szerint Bruce Springsteen volt, aki teltházas koncertjeinek köszönhetően hasonló összeget, 33,4 millió dollárt muzsikált össze. Az ő jövedelmének is a 92 százaléka származott az élő fellépésekből.

Kettejüktől lényegesen lemaradva a harmadik helyen Roger Waters, a Pink Floyd alapítója áll 21 millió dollárral a The Wall Live című turnénak köszönhetően, a negyedik pedig 20 millió dollárral Van Halen lett, aki A Different Kind of Truth című albumát népszerűsítette élő fellépésekkel.

A tizedik helyezett Justin Bieber kanadai tinisztár kis híján 16 milliárd dollárt énekelt össze, ebből 10 millió dollárnyit a Believe című turnéján, zsúfolásig telt arénákban tartott fellépéseivel.

A zenei világban az igazi pénz a jól fizető élő fellépésekben van, s ironikus módon a legkelendőbb turnézó előadók jellemzően már jócskán túlvannak a lemezeladási csúcspontjukon - állapította meg kommentárjában a Billboard.

(hirado.hu)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó