Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Zene, koncert, klip

Madonna koncertvideó-gyűjtemény jön? (+18!)

Szerző: Vörös István, – 2011-02-08 14:19:38

A lassan három évtizedes popzenei pályafutása során Madonna számtalanszor indult világ körüli útra, hogy fergeteges koncertekkel ajándékozza meg rajongóit, vagy éppen botránkoztassa meg a világot. Ez idő alatt imitált maszturbálást a színpadon, komplett koreográfiákat épített transz-szexuális játékokra, szimbolikusan embert ölt, villamosszékbe ült vagy éppen keresztre feszíttette magát. Most mindezt DVD-n és blu-ray lemezen is viszontláthatják az érdeklődők – ha igazak a pletykák. Felreppent a hír ugyanis, hogy három korábbi Madonna-koncert kerül új köntösben és bővített tartalommal a boltok polcaira.

 

Lézerlemez és VHS

Az infómorzsák szerint az egyik ilyen koncert a díva első turnéja, az 1985-ös The Virgin Tour lenne, mely eddig csupán VHS (vidókazetta) és a feledés homályába merült lézerlemezen formátumban volt elérhető. Külön érdekesség a kiadvány kapcsán, hogy a repesgetett új lemez tartalmazná azt a három dalt is, melyet a korábban piacra dobott videóból kivágtak.

  

Ugyancsak blu-ray és DVD formában válna elérhetővé a poptörténelem egyik leghírhedtebb koncertkörútja, az 1990-es Blond Ambition Tour, melyért anno a pápa maga tiltakozott a turné római állomása előtt, annak megkérdőjelezhető erkölcsi tartamáért, míg a kanadai rendőrség letartóztatással fenyegette az énekesnőt, amennyiben „magához nyúl” a Like A Virgin sláger előadása közben.

Ez a felvétel eddig ugyancsak VHS és lézerlemez formájában volt – igen limitált szériában – elérhető.

  

A harmadik koncert a még nagyobb botrányt kavart 1993-as The Girlie Show lenne, melyet ugyancsak VHS formában jelentettek meg, ezen show ausztráliai állomása azonban már DVD-n is elérhető volt. Az újra-kiadás okát ez esetben a hangsávok újrakeverésével és a modern kornak megfelelő hangzás biztosításával indokolják. Sokkoló jelenetekben itt sincs hiány: gyakorlatilag a kilencvenes évek társadalmának minden szexuális tabuját megdönti a díva. A műsor nyitányában az Erotica dal előtt egy félmeztelen nő ereszkedik le a világ legnagyobb táncos-rúdján, majd Madonna szexuális együttlétet imitál mindkét nemet szép számmal képviselő táncosaival, míg önmaga férfinak öltözve pajzánkodik a táncosnőkkel.

 Nézd meg a \'90-es Virgin-botrányt - persze csak ha elmúltál 18 éves!

A három kiadvány tehát érdekesnek ígérkezik, hiszen olyan tartalmat láthatnak rajta az énekesnő kedvelői, amelyeket mára a könnyűzene történelmének mérföldköveiként tartják számon.

Különlegesség, hogy Madonna egyetlen mai napig kiadatlan koncertje, a 2004-es Re-invention Tour kapcsán nem terveznek hivatalos megjelenést, habár a lisszaboni állomáson rögzített professzionális felvétel tavaly teljes hosszában kiszivárgott az interneten.


Vörös István (Korona FM 100)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó