Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Zene, koncert, klip

Lovasi átvette a Kossuth-díjat! GRATULA!

Szerző: Gábor János, – 2010-03-16 13:49:11

Lovasi Andrásnak minden bizonnyal meg sem fordult a fejében, hogy egyszer a legjelentősebb állami kitüntetésben részesül, mint ahogy valószínűleg a rajongók fejében sem fordult meg. A Kispál és a Borz, valamint a Kiscsillag zenekarok frontembere ma Kossuth-díjat vesz át. Az új zenészgeneráció jó néhány többi tagját is díjazták.



Lovasi 1999-ben a Fidesz-kormánytól már kapott egy állami kitüntetést, a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjét vette át. Az énekes-dalszerző büszke a Kossuth-díjra, bár – elmondása szerint – felmerült benne, hogy átvegye-e. Az elismerést nagy megtiszteltetésnek veszi, ugyanakkor nem teljesen érti, miért pont ő kapja meg, és mi alapján döntöttek azok, akik neki ítélték oda.



„Gondolkodtam azon, hogy elfogadjam-e a díjat. Ha visszautasítom, akkor ugyanabban a játszmában veszek részt, amitől ez az ország nem működik. A díj akár provokációnak is tűnhet, hiszen a rockzene műfaját nem szokták ilyen szinten elismerni, és Kossuth-díjat ilyen fiatalon nem szoktak kapni. Ezt csak nagyon komoly bácsik kapták meg, akik megkérdőjelezhetetlen tevékenységükről ismertek. Alternatív zenészként vagyunk elkönyvelve, ami elvileg azt jelenti, hogy amit csinálunk, az megosztja az embereket. Gondolom, ez a díj is meg fogja. Megpróbálok neki maradéktalanul örülni, azzal pedig nem foglalkozni, hogy ez milyen összeesküvés-elméleteket, legendákat szül majd a személyem körül” – nyilatkozta a zenész.

MTI
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó