Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

Lovasi Andrással interjúztunk a Belfeszten!

Szerző: Gábor János, – 2011-06-05 16:50:21

A Magashegyi Underground és a Vad Fruttik koncertjei közben elkövetett tombolásom eredményeképpen kissé viseltes lett a diktafonom, ami arra várt, hogy a Kiscsillag bulija után végre leüljek beszélgetni Lovasi Andrással. A "világot" Dióssy D. Ákos, a Kispál és a borz egykori billentyűse mentette meg, aki zavaromat látva velem együtt kúszott négykézláb az öltözőben, hogy segítsen megtalálni a talán már az enyészetté lett memóriakártya-fedlapot. A segítőkész zenész és zseblámpája, valamint Vörös István főszerkesztő rutinos utómunkája nélkül a lipótvárosi Belfeszten készült Lovasi-interjúm egyetlen másodpercét sem tudtam volna megmenteni. Srácok, leborulok nagyságotok előtt!



Lovasi András a Kiscsillag zenekarral zárta a fővárosi Szabadság-téren tartott Belvárosi Fesztivál második napját. A bulin becsléseim szerint 7-8 ezren zsúfolódtunk össze a nagyszínpad előtt. Levegőt amúgy sem kapsz, főleg, ha kirikoltod a lelked is a Kockacukorra, ami után a barátaid szednek össze a légszomjból, hogy a várt interjú előtti néhány percben azért már ne fulladj meg, ha egy mód van rá.


Kérsz még egy Kiscsillag, vagy Kispál-dalt?

Na ebben az állapotban sikerült egy asztalhoz keverednem a hazai alterrock egyik ikonjával, hogy aztán a fent írt technikai nehézségek ellenére, már mentes ásványvízzel, elégedetten lazítva halál barátságosan társalogjon velem igazi gyerekeiről, akiket már csaknem felnőttként végre magával hordhat a koncertekre, "új gyerekeiről", a Fishing On Orfű-fesztiválról, illetve az általa alapított Megadó Kiadó gondozásában megjelenő új zenekarokról (pl. a Kultúrában múlt héten hallott Szabó Balázs Band), valamint a Kispál és a borzhoz fűződő érzelmeiről. Szóba került még az is, hogy a családot miért kellett Pécsre költöztetni Orfűről, és az is, hogy  miért nem osztja a véleményem, mi szerint új zenei kiadójával saját maga konkurenciáját termeli ki (hülye kérdés volt egyébként, elismerem, bocs, leültem: egyes). A teljes interjút a napokban feltöltöm ide, de meghallgathatod majd a jövő heti Kultúrában is, péntek este 7-től (ami az első programajánló műsorunk lesz a Korona Partról).

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Ezrek ünnepelnek Szanaában


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó