Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Film, premier

Lovagként tér vissza a Gyűrűk ura sztárja!

Szerző: Gábor János, – 2011-02-01 12:33:40

Sean Bean végre újra felveszi a lovagi páncélt, ami gyakorlatilag - és valószínűleg nem véletlenül - a színész a Gyűrűk urában viselt jelmezére emlékeztet. Mintha nem is változott volna semmit a pasas az azóta eltelt 10 évben. Ugyanaz a komor tekintet, fenyegetően dörmögő hang, heroikus vezér.



A Fekete halál c. történelmi kalandja a sötét 14. századba visz minket, amikor a bubópestis által sújtott Anglia kétségbeesetten keresi a halálos járványból a kivezető utat. Sean Bean katonakaraktere azt a feladatot kapja, hogy kísérjen el egy fiatal szerzetest egy kis faluba, amiről úgy hírlik, hogy lakói fekete mágiával képesek a holtak feltámasztására. A halál legyőzésére képessé vált boszorkányok felkeltik az egyház érdeklődését, de a számukra idegen hatalmat talán még ők sem képesek az uralmuk alá hajtani...


Ez a mozi már most sokkal érdekesebbnek tűnik, mint a nemrég készült, hasonló, Nick Cage-féle Boszorkányvadászat. Kár, hogy erre itt látványosan kevesebbet tudott költeni a gyártó, mint az idióta parókákkal szórakozó Cage-mozira. Az alacsony költségvetés ellenére úgy tűnik, sikerült egy igazán mozgalmas, feszült, vérbő filmet készíteni. A Fekete halált márciustól vetítik világszerte (Angliában tavaly nyáron futott); magyar premierről egyelőre nem tudni.

Ami pedig Sean Bean-t illeti, úgy fest a Gyűrűk ura utáni több éves útkeresés a végéhez ér, és új lendületet kap a karrierje: számtalan tévés szerep mellett csak idén 6 mozifilmben játszik főbb szerepeket.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó