Lévén már annyi helyen felütötte a fejét a lóhús-botrány Európában, úgy gondoltuk jobb lenne kicsit körüljárni, és még inkább: megkóstolni! Utóbbi nem jött össze - egyelőre, de pótoljuk, hiszen
Németh József, a Magyar Gasztronómiai Szövetség Dél-Alföldi Régiójának elnöke - útban a
Hungexpon nyílt kalocsai kiállításra - hallgatta a műsort, és ránk csörgött azzal a hírrel, hogy
hétfőn hoz egy kis kóstolót (KATT az első lejátszóra, a cikk alatt!)...
Ami pedig a hazai lóhúsfeldolgozást illeti, vannak éllovasai, például a törökszentmiklósi
Surjányhús Kft. A cég vezetője,
Tóth Tibor szerint keresett a kolbászuk, de azért feltétlenül nem nevezné fergeteges sikernek. A szakember
több érvet is felhozott a közembernek idegenül hangzó termék mellett, és elemezte azt is, hogy Európának mi baja volt a lóval vegyített marhahúspogácsákkal. Lényegében csak anyagi megfontolásból "hígítottak" vele - káros hatásai nincsenek
(második lejátszó)...
Akadt viszont egy olyan étterem is, amit a Mustang Ló Steak nevezetű étele miatt nem tudtunk kihagyni az interjúk sorából; ez a budapesti
Buffalo Steak House.
A vadnyugati stílusú vendéglő viszont nem csak külsőségeiben és a lókínálat miatt érdekes, hiszen az étlapon találtunk afrikai struccot (!), kengurut (!!), sőt, krokodil steaket is (!!!). Az exkluzív kínálatról és annak sikeréről Dezső Gábor konyhafőnököt kérdeztük
(harmadik lejátszó, alább)...
A sípszó után hagyjon üzenetet!