Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Lezárták a nyomozást a Simon-ügyben

Szerző: Korsós Éva, forrás:hvg – 2015-12-08 07:39:11

Kezdődik a volt MSZP-s alelnök adócsalási és okirat-hamisítási ügyének vádemelési szakasza, de könnyen lehet, hogy nem, vagy csak rövid időre kerül rács mögé.

A december 14-i iratismertetéssel lezárul az MSZP volt elnökhelyettese, Simon Gábor ellen okirat-hamisítás, adócsalás és egyéb ügyek miatt indított nyomozás. Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálódott, most pedig kezdődik a vádemelési szakasz, amely további egy hónapot vesz igénybe, így az már biztos, hogy vádiratot csak jövőre nyújtanak be Simon Gábor ellen - írta a keddi Magyar Idők.

Simonról 2014 februárjában derült ki, hogy egy bécsi bankszámlán több százmillió forintos vagyont halmozott felt. Az összeg nem szerepelt a vagyonnyilatkozatában, és adót sem fizetett utána. A politikus az eljárásban nem tett vallomást, és időközben 128 millió forint adóhátralékot rendezett.

A kormányközeli lap magyarázata szerint emiatt könnyen megtörténhet, hogy Simon "nem, vagy csak rövid időre kerül majd rács mögé", a bécsi vagyont pedig következmények nélkül megtarthatja.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Kezdődik a szentév


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó