Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Levelet írtak - Tarlóshoz fordultak a taxisok

Szerző: Bneu Edina, – 2012-09-04 13:39:26

Az OTSZ azt kéri, hogy szakmai és érdekképviseletek többségi támogatása nélkül ne terjessze be a jelenlegi formájában a módosított taxirendeletet a közgyűlésnek.



Az Országos Taxis Szövetség (OTSZ) elnöke levélben fordult Tarlós Istvánhoz és arra kérte a főpolgármestert, hogy a szakmai és érdekképviseletek többségi támogatása nélkül ne terjessze be a jelenlegi formájában a módosított taxi rendeletet a fővárosi közgyűlésnek - erről keddre virradóra tájékoztatta az MTI-t Metál Zoltán.
A szövetség elnöke közleményében azt írta: az OTSZ véleménye szerint a beterjesztésre szánt két verzióból hiányoznak azok a garanciák és feltételek, melyek megnyugtató módon pótolnák a jelenleg is érvényben lévő fővárosi taxirendelet súlyos hiányosságait. A közleményhez mellékelt, Tarlós Istvánnak címzett levelében Metál Zoltán felidézte: a június 20-i közgyűlés előtt a főpolgármester nem terjesztette a testület elé a rendelettervezetet, valamint további szakmai egyeztetést szorgalmazott. Emlékeztetett: az augusztus 2-án, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) által összehívott és megtartott egyeztetésen a szakmai szervezetek és érdekképviseletek a megismert tervezettel kapcsolatban szóban és utólag írásban is jelezték aggályaikat, javaslataikat és támogatásuk hiányát.
Erre tekintettel kérte az elnök a főpolgármestert arra, hogy további szakmai egyeztetések nélkül, ebben a formájában ne tárgyalják a rendeletet, mert - ahogy fogalmazott - hiányoznak azok a garanciák és feltételek, melyek megnyugtató módon pótolják a jelenleg is érvényben levő taxirendelet súlyos hiányosságait.
(MTI)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó