Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Lesz autóvásárlási támogatás jövőre

Szerző: Korsós Éva, – 2013-11-17 14:57:42

A jövő évi költségvetésben is biztosítani fogják a fogyatékossággal élő emberek számára a gépjárművásárlási támogatást; 2014-ben is használt autóra 600 ezer, míg új autóra 900 ezer forintot kérhetnek az érintettek – erősítette meg a Kossuth Rádióban Soltész Miklós.



A korábban igényelhető 300 ezer forintot duplázta, illetve háromszorozta meg a kormány – idézte fel a 180 percben a szociális és családügyekért felelős államtitkár megismételve a szerdai sajtótájékoztatón elhangzottakat: jövőre is lehetőség lesz pályázni új, illetve használtautóhoz igénybe vehető vásárlási támogatásra.

Soltész Miklós felhívta a figyelmet arra is: kibővítették a jogosultak körét, nemcsak mozgáskorlátozottak, hanem adott esetben látás- és hallássérültek, autisták, értelmi fogyatékosok, illetve közeli hozzátartozók pályázhatnak. Az államtitkár hangsúlyozta: a támogatás célja, hogy a rászorulók orvoshoz, iskolába, munkába jutását segítsék a hazai gyártású Suzukikra adott vásárlási támogatással.

A kormány egyszerűbbé, átláthatóvá, ugyanakkor szigorúvá tette a rendszert, „ne gondolja senki, hogy fél év alatt eladja” az autót – húzta alá Soltész Miklós. Az a cél, hogy azokat segítsük, akik rászorultak – jegyezte meg.

Jövő év áprilisáig a jelenleginél ötezerrel több fogyatékossággal élő, megváltozott munkaképességű embernek lesz munkája, így összesen 15 ezerrel többen dolgoznak majd, mint a 2010-es kormányváltáskor – folytatta. Az államtitkár kiemelte: az elmúlt három évben a kormány átalakította a korábbi bonyolult rendszert, amely nem sarkallta a cégeket arra, hogy megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztassanak, és arra sem, hogy piacképes termékeket állítsanak elő az érintettek bevonásával. Ezt a szemléletet változtattuk meg – hangsúlyozta.

(retrofm)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó