Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Lemondott a perui miniszterelnök

Szerző: Korsós Éva, – 2013-10-30 05:18:58

Lemondott kedden Juan Jiménez perui miniszterelnök, miután jelentősen csökkent kormányának népszerűsége az elmúlt hónapokban a romló közbiztonsággal kapcsolatos elégedetlenség miatt.


Jiménez tévéinterjúban közölte döntését. Azt mondta, hogy az észak-perui San Martín megye vezetője, Cesar Villanuevát lesz az utódja, aki már a negyedik miniszterelnök Ollanta Humala államfő kétéves hivatali ideje alatt.

Jiménez nem beszélt arról, hogy kormányának más tagjai is követik-e példáját. Azt ígérte, hogy együttműködik a Villanueva-kabinettel.

Humala elnök tavaly júliusban jelölte ki Jiménezt miniszterelnöknek, a bányaipari beruházások miatt kezdődött, és a biztonsági erők fellépése után erőszakossá fajult tüntetések idején.

A leköszönő kormányfőt a közelmúltban a romló közbiztonság miatt érték ellenzéki bírálatok. Humala választási kampányban a bűnözés visszaszorítását ígérte, több gyilkosság is történt azonban az országban, és politikusokat is megöltek.

A közelmúltban közzétett közvélemény-kutatások szerint Humala népszerűsége csökkent, és az emberek túlnyomó többsége, majdnem háromegyede, a bűnözést és a biztonság hiányát tartja a legsúlyosabb problémának.

(hvg)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó