Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Lebukott a gadnai polgármester - keményen uzsorázott

Szerző: Korsós Éva, – 2011-09-28 12:47:05

Uzsora-bűncselekmény gyanúja miatt őrizetbe vette a rendőrség a borsodi Gadna független polgármesterét és feleségét, akik lakásukon illegális boltot üzemeltettek, ahol kétszeres, háromszoros áron adták az élelmiszereket és egyéb fogyasztási cikkeket - közölte a rendőrség.

A nyomozás adatai szerint a település polgármestere és felesége lakásukon engedély nélküli boltot üzemeltettek, az eredeti ár többszöröséért értékesítették az élelmiszereket, valamint kamatra adtak pénzt a gadnai rászorultaknak.
A vásárolt áruk után felhalmozódó tartozást füzetben vezették, amit szociális segély, családi pótlék, valamint a közcélú fizetések kifizetéskor beszedtek az érintettektől.
Az eredetileg 300 forintba került kenyeret 600 forintért, a 200 forintba kerülő 20 dekás parizert 900 forintért adták el, s miután a településen nincs bolt, máshol nem is lehetett élelmiszert venni. Hivatalosan sem a polgármester, sem a felesége élelmiszer kiskereskedelemhez szükséges engedéllyel nem rendelkezett. Amikor a sértettek szóvá tették a magas kamatot, és azt, hogy nem tudnak fizetni, veréssel fenyegették meg őket.
A rendőrség a polgármesternél házkutatást tartott, több iratot is lefoglalt, a 43 éves férfit és 44 éves feleségét előállították, őrizetbe vették, kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

(klubradio)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó